4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Lara Croft: Tomb Raider

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tietokonepeliin pohjautuva toimintaseikkailu tarjoaa piukkoja pukuja ja akrobaattista toimintaa haudanryöstäjä Lara Croftin (Angelina Jolie) seurassa.

Läpeensä hilpeä elokuva tietää valttinsa ja keskittyy näihin. Tarina on puhdasta klisetiivistettä, mutta miljööt ovat virkeitä ja toiminta nätisti rullaavaa. Elokuvaa on lähes yksinomaan haukuttu arvosteluissa, mutta tästä huolimatta kyse on sulavasta popcorn-viihteestä, joka on ikääntynyt 4K:na kauniisti. Oma hauska lisänsä tulee Daniel Craigin sivuroolista pikkupahiksena ennen uraa James Bondina.

Aikoinaan Jolien valintaa pääosaan kritisoitiin mm. amerikkalaisen näyttelijän valitsemisesta brittirooliin (yli mm. englantilaisen Rhona Mitran) ja esikuvaansa pienemmästä rintavarustuksesta. Kaikki kriitikinkohteet tuntuvat nyt kohinalta Jolien otettua roolin omakseen, ja elokuvasankarittaren kestettyä aikaa paremmin kuin pelien vastineensa. Tänä vuonna uudessa kolmannessa Tomb Raider -elokuvassa pääroolia näyttelee nyt ensi kertaa britti, Alicia Vikander.

Uudelleen 4K:na 35mm filmiltä skannattu elokuva näyttää paremmalta kuin koskaan. Hallittu filmirae on lähestulkoon aina nähtävissä, mutta käy sankaksi vain muutamassa kohtauksessa eikä silloinkaan vaikutelma ole levoton. Mustan taso on komeasti kohdillaan, samoin skaalan toinen ääripää, ja uusi elävämpi väritoisto antaa annille kivasti uutta potkua. Myös erottelukyvyltään kyse on hyvästä kuvasta, joka kykenee paikoin ylittämään havaittavasti tavanomaisen HD-tason erottelukyvyn vaikka ei edustakaan aitoa 4K:ta johtuen masteroinnista 2K-tasossa. Paikoin antia voisi erehtyä luulemaan moderniksi 4K:ksi, ja se on asiallinen tulos 2000-luvun alun popcorn-pätkälle. Ääniraita toistaa dialogin ja toiminnan mukisematta, eikä kulahtaneessa musiikkiraidassakaan ole teknisesti valittamista, vaikka taiteelliselta anniltaan se on lähinnä raastava.

4K-version levy on tuttuun tapaan ekstraton, mutta boksista niin ikään löytyvä HD-levy sisältää lisukkeina mm. ohjaajan konnettiraida, poistettuja kohtauksia, U2:sen musiikkivideon, teaserin, trailerin ja puolenkymmentä lyhyttä koostetta elokuvan synnystä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Simon West
Pääosissa: Angelina Jolie Jon Voight Iain Glen Noah Taylor Daniel Craig
Tarina: Sara B. Cooper Mike Werb Michael Colleary Simon West Patrick Massett John Zinman
Kuvaus: Peter Menzies Jr.
Musiikki: Graeme Revell

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2001Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112742812

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään