DVD - Arvostelu

Star Wars IV - uusi toivo DVD arvostelu kansi

Star Wars IV - uusi toivo

Star Wars Episode IV: A New Hope 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tähtien sodan alkuperäisen trilogian voimaa osoittaa se, että vaikka elokuvat on nähnyt eri versioina useita kertoja, ne aina aika ajoin mielellään katsoo uudestaan.

Eri osien viehätys on vaihdellut aikojen saatossa. Tällä kierroksella ensimmäinen (tai neljäs) tuntuu parhaalta puhdasoppisen seikkailukaavansa ansiosta, joka oli toteutettu mullistavalla tavalla. Vaati aika kovaa pokkaa perustaa ensimmäiset 20 minuuttia robottien toimille.

Tarkka kuva. Roskia on poistettu erittäin tarkalla kammalla varsinkin aavikkokohtauksista. Hieno, keskimmäistä takakaiutinta hyödyntävä DD 5.1EX -raita lisää äänimaailman syvyyttä dramaattisesti, sillä kotioloissahan tämä on kuultu VHS:n alkeellisella DS-soundilla. Lucasin luoma äänimaailma oli käänteentekevä, myös sen takia, että kyse oli luonnollisista, ei tieteiselokuvista tutuista elektronisista soundeista. Ekstroissa Lucasin, äänimies Ben Burttin, ILM-mies Dennis Murenin ja Carrie Fisherin kommenttiraita (tekstitys englanniksi), josta voi poimia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Osanottajat eivät reagoi toistensa puheisiin, joten he eivät olleet samassa sessiossa. Näin ei synny keskustelua, mutta myönteistä on se, että kommentit on editoitu selkeiksi.

Parhaita paloja: ensi-iltakierroksella Fox sai Lucasin poistamaan luvun IV alkuteksteistä; C3PO:n puku oli niin äänekäs, että myös muiden dialogia jouduttiin jälkiäänittämään; Chewien ääni saatiin karhuilta, hiekkaihmisten muuleilta; hyperavaruus-efektillä ei tavoiteltu näyttävyyttä; siivousryhmä kävi kuumana, kun ohjaaja halusi käytetyn näköisiä käytäviä ja koneita; Fisherin mukaan Hamill kisasi Fordia vastaan hänen suosiostaan; Ford sai ainoana luvan muuttaa dialogiaan; Lucas myöntää, ettei I-III -osia ollut tarkoitus tehdäkään, vain pieni synopsis oli valmiina henkilöhistoriaa; elokuvan ääni miksattiin kolme kertaa (kahden kanavan Dolby Stereo, kuusiraitainen 70 mm:stä varten ja mono); Obi-Wan Kenobin piti alun perin kulkea elokuva alusta loppuun, ennen kuin kuoli Gandalf/Jeesus-maisesti; Lucas kehuu Alec Guinnessia, mutta kutsuu häntä määreellä "melkoinen keppostelija". DVD-ROM -osio ja THX-testi. Osa Star Wars Trilogy -kokoelmaa. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: George Lucas
Pääosissa: Mark Hamill Alec Guinness Carrie Fisher Harrison Ford
Tarina: George Lucas
Kuvaus: Gilbert Taylor
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1977Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: Dolby Digital 5.1EX
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 85854  

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään