DVD - Arvostelu

The American DVD arvostelu kansi

The American

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Suomalaisemme Amerikoissa eli näyttelijä Irina Björklund ei päässyt mukaan julisteteksteihin, mutta jää varmasti monen mieleen. The American –elokuvan ensimmäinen kohtaus nimittäin alkaa poikkeuksellisella lähikuvalla Björklundin kasvoista, näyttää sivusta hänen sorjan vartalonsa ja päättyy sitten neljän minuutin kuluttua. Myös Samuli Vauramo tekee hyvän hyppäyksen Hollywood-tuotantoon. Sivuosat ovat harvinaisen hyvin hyödynnettyjä ja tärkeä osa tässä elokuvassa.

Valokuva- ja musiikkivideotaustainen ohjaaja Anton Corbjin säväytti jo Joy Division –elokuvallaan Control. Tyylikäs rikolliskuvaus The American osaa yllättää myös. Kohtuullisen suoraviivainen kerronta sujuu siinä missä angstinen amok.

Tarina lähtee liikkeelle kliseisestä tilanteesta, kun uraansa lopetteleva palkkamurhien erikoismies (George Clooney) pakenee vainoajiaan Castel de Monteen. Abruzzin karut maisemat uurtuvat miehen kasvoihin, kun hän joutuu tekemään vielä yhden keikan aseseppänä.

Corbijnin näkemyksen mukaan kaikilla miehellä on elämänsä naisia, jotka ovat usein samantyyppisiä. Björklundin siskosta hyvin menevä kaunotar (Vilante Placido) antaa mahdollisuuden päästä ulos helvetistä. Paratiisin porteille päädytään.

Nykyään näkee harvoin näin tiiviisti pakattua trilleriä. Eksistentialistiset viritykset luodaan miltei valtaosin hyvin punnittujen kuvien ja kuvakulmien avulla. Kaiken lisäksi Clooney tekee yhden parhaista rooleistaan.

BD:n laadukas kuva tarjoaa dramaattisen eron DVD:n tarkkuuteen. Erityisen hyvin tämän huomaa Castel del Monten ilmakuvista ja lähikuvissa Clooneyn ihikuokosista. Toimiva ääniraita. Ekstroissa kommenttiraita, 6 min. poistettuja kohtauksia ja 11 min. dokumentti. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Anton Corbijn
Pääosissa: George Clooney Violante Placido Thekla Reuten Paolo Bonacelli Irina Björklund Samuli Vauramo
Tarina: Rowan Joffe
Kuvaus: Martin Ruhe
Musiikki: Herbert Grönemeyer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 244013EAN: 6438044283853

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään