Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Heartbreak Ridge

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Yhdysvaltain merijalkaväen suorittama Grenadan maihinnousu 1983 on yksi erikoisimmista maailmanvallan 1900-luvun jälkipuoliskolla käydyistä sodista, koska se tapahtui vain vähäisin miestappioin molemmin puolin. Vastassa oli paikallisten lisäksi myös kuubalaisia joukkoja. Erikoiseksi asian teki se, että Britannia vastusti miehitystä. Saaren diktatuuri perustui marxismileninismiin ja valtaapitäviä pantiin hengiltä laittomasti.

Clint Eastwood pani lusikkansa kuumaan keittoon tekemällä toimintaelokuvan saaren maihinnoususta. Miehen maine reaganilaisena konservatiivina kasvoi ja hieno elokuvantekijä kärsi tästä vielä pitkään.

Jälkikatsannossa elokuvan alkupuolisko on militarian näkökulmasta aika humanistinen. Eastwood on Korean sotasankari, joka on jämähtänyt vääpeliksi omapäisyytensä takia. Hän saa vastuulleen täysin omaa palvelussääntöään noudattavan tiedusteluosaston. Kovaa kättä tarvitaan, mutta otteet eivät ole kovinkaan kliseisiä, vaan kouluttaja saa miehet pikkuhiljaa puolelleen.

Fasistiset piirteet ovat lopulta aika vähäiset miehitysosiossakin. Miehen tappaminen ei tunnu hyvältä. Nämä piirteet aikalaiskritiikki unohti.

Suurin virhe on se, ettei sodan taustaa avata juuri lainkaan. Tuntuu olevan itsestäänselvää, että US of A voi muitta mutkitta nousta maihin mihin maailmankolkkaan tahansa. Näinhän se onkin amerikkalaisessa katsannossa.

BD-tarkkuuteen tottuneelle levy edustaa keskitasoa. Ekstroissa traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Clint Eastwood
Pääosissa: Clint Eastwood Marsha Mason
Tarina: James Carabatsos
Kuvaus: Jack N. Green
Musiikki: Lennie Niehaus

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1986Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 94465EAN: 5051895047057

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään