Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Elizabeth - The Golden Age

Elisabet - kultainen aikakausi 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Elisabetin jatko-osa seuraa yksinäistä, mutta voimakastahtoista neitsytkuningatarta läpi kuninkaallisen kolmiodraaman, petoksen ja koko maan kohtalon ratkaisevan meritaistelun Espanjan laivastoa vastaan. Elämää suurempiin mittoihin venyvät tapahtumat eivät pitäydy historiankirjoituksissa, mutta draama sinällään avautuu uskottavasti.

Cate Blanchet toistaa roolinsa edellisosasta itseoikeutetusti ja vakuuttavalla varmuudella. Silti elokuvan lumoavin osa-alue on sen lisänimelleen uskollisesti luoma huikean rikas ja suorastaan ylitsevuotavan tekstuurikas valon ja varjon maailma, joka tulee niin lähelle Rembrandtin maalausta kuin elokuvissa on koskaan päästy. Joissakin arvioissa silmäkarkiksi moititun krumeluurin on valiteltu vievän huomiota itse tarinalta ja hahmoilta, mutta krittiikki tuntuu turhalta sillä kyse ei ole sen enempää historiallisesti tarkasta dokumentista kuin juoneltaan vaikeasti seurattavasta supereepoksesta.

Erinomainen kuva on miellyttävän erotteleva, levollinen, ja viimeiseen asti komeasti tyylitelty. Anti jää vain karvan verran näyttävimmästä teräväpiirtokuvasta. Ääniraita ampuu niin ikään kovilla, eikä sen enempää tunnelmallisesta musiikkiraidasta kuin tilaan hyvin levittäytyvästä tehostetarjonastakaan löydy moitittavaa. Ekstroissa asiallinen ohjaajan kommenttiraita, making of -kooste, poistettuja kohtauksia ja koosteita laivastokohtausten toteutuksesta, lavasteista ja elokuvan ilmeestä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Shekhar Kapur
Pääosissa: Cate Blanchett Clive Owen Abbie Cornish Geoffrey Rush Samantha Morton Jordi Molla
Tarina: Michael Hirst William Nicholson
Kuvaus: Remi Adefarasin
Musiikki: Craig Armstrong A.R. Rahman

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 205523EAN: 5050582766301

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään