DVD - Arvostelu

Terminator 3 – koneiden kapina DVD arvostelu kansi

Terminator 3 – koneiden kapina

Terminator 3: Rise of the Machines 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tätä odotettiin pitkään ja hartaasti – seikka millä Arskan kauhea komedia ”Isäni on turbomies" osasi aikoinaan leikitellä trailerissaan. Pettymys oli tuolloin karmea, kun savuisesta viemärikäytävästä ulosastuva Arska olikin perheenisä.

Hieman samanlaisesta shokista on tässäkin aluksi kyse, sillä ensimmäisestä Terminator-elokuvasta on tultu hieman kevyemmän kakkosen kautta jo todella kauas synkästä trilleristä. Tämä alkaa olla jo melkeinpä toimintakomedia, sillä varsinkin taistelukohtaukset ovat eskaloituneet lapsellisen epäuskottaviksi titaanien rymistelyksi, jossa CGI korvaa kaikki fysiikan säännöt. Aiemmin taistelut ovat olleet melko lailla järjen rajoissa, mutta tässä etenkin nosturiauto-kohtaus on malliesimerkki järjettömästä rymistelystä, joka ei voisi tosimaailmassa tapahtua vaikka terminaattorit tänne jostakin tupsahtaisivatkin.

Myönnettävä silti on että alkupettymyksen jälkeen tämä on erittäin toimivaa toimintaviihdettä, joka osaa myös lohkaista jonkun vitsin sieltä täältä. Ei tästä klassikkoa saa kuin trilogiaksi niputtamalla, mutta maanrakoonkaan ei tarvitse manata.

Elokuvan toinen suuri puute on prologi-luonne: tämä on vain alkusoittoa tulevalle taistelulle, joiden uusiin hahmoihin tässä päästään ottamaan hieman ensikontaktia. Käytännössä elokuva loppuu juuri silloin kun siitä on tulossa mielenkiintoinen. Saapa nähdä joko eläköityvä kuvernööri Schwarzenegger on seuraavaan elokuvaan korvattu täysin tietokonepohjaisella animaatiohahmolla, tai pitävätkö peräti huhut The Rockin tai Vin Dieselin mukaantulosta paikkansa.

Tekniseltä toteutukseltaan kiistatta referenssitasoa. Kuva on kiitettävän tarkka, väritoistoltaan hallitun sävykäs ja miellyttävän levollinen kohinan ollessa vähäistä ja sekä printtivirheiden että reunavärinän loistaessa poissaolollaan. Ääniraita on kauttaaltaan selkeä, dynaaminen, vivahteikas ja tilakäytöltään tehokas – ainoa harmi on alkuperäisen teeman minimiin typistetty käyttö. Muun muassa britti- ja aussiversioilta löytyvä DTS-ääniraita on saanut väistyä tsekin- ja puolankielisten dubbausten tieltä.

Ekstroissa kaksi erittäin mielenkiintoista kommenttiraitaa: ensimmäisellä ohjaaja ja kaikki keskeiset näyttelijät yhteen leikattuna, jälkimmäisellä ohjaaja yksin. Molemmat kommentaarit ovat onnistuneita, jälkimmäinen on tietopitoisempi, mutta edellinen tarjoilee joitakin helmiä, kuten Arnold selittämässä tasan tarkkaan millä perustein Terminatrixin näyttelijää haettiin – erikseen taltioitu Kristanna Loken ei onneksi ole kuulemassa. Lisäksi ensimmäisellä levyllä teaseri ja traileri (molemmat anamorfisia DD5.1-äänin), sekä kaksi pelimainosta. Toisella levyllä mainokseksi tehty dokumentti (13 min.), poistettu kohtaus (2 min.), mokia (3 min.), dokumentteja tehosteista (47 min.), viitseliäästi tehty pieni tietopaketti hahmoista ja koneista, yhtälailla mielenkiintoinen tapahtumien aikajana T1:stä tulevaisuuteen, storyboard-vertailu (4 min.), dokumentti puvustuksesta (2 min.), T3-lelujen esittelyä (7 min.) ja esittely T3-pelistä (9 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jonathan Mostow
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Nick Stahl Claire Danes Kristanna Loken
Tarina: James Cameron Gale Anne Hurd John D. Brancato Michael Ferris Tedi Sarafian
Kuvaus: Don Burgess
Musiikki: Marco Beltrami

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: ColumbiaKuva:
Anamorfinen 2.42
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 106706EAN: 5050582089844

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Columbia) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään