Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Indiana Jones palaa miltei 20 vuotta edellisen seikkailun jälkeen yhtä notkeana ja letkautusvalmiina kuin viime näkemällä. Vuosi on 1957 ja arkkivastustaja natsit ovat kadonneet historian tomuun, mutta tilalla ovat yhtä taikauskoiset ja keräilyhimoiset kommunistiagentit. Nyt jäljitetään kilvan myyttistä kristallikallon valtakuntaa, joka kätkee lupauksen yliluonnollisista voimista.

Alkuperäisten elokuvien etsimisen ilo ja rento huumori ovat siirtyneet uuteen seikkailuun hyvin, ja mukaan on myös onnistuttu luomaan alkuperäisten hengessä hyvin toimivia uusia toimintajaksoja, joista introjakso on paitsi räjähtävin myös hauskin. Samalla on siirrytty askel fantasiasta scifiin, vaikka raja lieneekin tässä vielä häilyvä.

Elokuva vastaa koviin odotuksiin kiitettävästi, vaikka ei aiempia osia ylitäkään. Tarina avautuu jännittävästi, ja sopivasti vaihtoehtoja ja yllätyksiä tarjoillen, mutta itse salaisia kansioita lainaava - ja paikoin perheseikkailua lähestyvä - loppu tuntuu hienoiselta pettymykseltä. Samoin venäläiset tuntuvat ainakin näin ensikohtaamisella vielä kovin köyhiltä vastustajilta pahuuden täydellistä ruumiillistumaa edustaneisiin natseihin verrattuna. Jää näistä puutteista johtuen nipin napin neljästä tähdestä.

Kyseessä on kiistatta yksi vuoden merkkijulkaisuista, joten ei ole yllätys, että niin kuva kuin äänikin ovat teknisesti korkeatasoisia. Indylle ominaiseen patinapaahtoon sävytetty kuva on kauttaaltaan virheettömän levollinen ja miellyttävän terävä, joskin aivan viimeisin terä erottelevuudesta jää monin paikoin yllättäen puuttumaan. Ilmiö johtuu osaltaan vaalean pään hienoisesta ylivirittämisestä, minkä johdosta kuva myös on poikkeuksellisesti milteipä parhaimmillaan tummemmissa otoksissa. Vauhdikkaan seikkailuhenkistä ääniraitaa on elävöitetty moninaisten suunnattujen tehosteiden ja tutun teemamusiikin varioinnin kautta. Subbari tosin pääsee verrattain helpolla elokuvaa edeltävän uuden THX-trailerin jälkeen.

Tupla-Blu-Ray. Ekstroista löytyy elokuvalevylle pakattuna dokumentti esituotannosta (12 min.), hyvä dokumentti Indyn paluun valmisteluista (18 min.), kaksi traileria tilaäänin ja maino interaktiivinen aikajana, joka linkittää yhteen elokuvan kohtauksia, todella lyhyitä making of -pätkiä (3 min.) ja tarinan sivuaman historian taustoja (faktaruutuja ja yhteensä n. 75 sekunttia filmiaineistoa mm. Eisenhoverin animoitu kampanjamainos ja autenttista kuvaa vuoden 55 ydinkokeesta). Varsinaiselta ekstralevyltä löytyy kattava making of (81 min.), kolme testivisualisointia (14 min.), kuvagalleria ja dokumentit meikkauksesta (6 min.), kristallikalloista (10 min.), rekvisiitasta (10 min.), tehosteista (23 min.) ja jälkituotannosta (13 min.). Lisäksi mukana on tekijöiden videolopputeksteistä käyvä lyhyt videokollaasi (4 min.). Aikajanan lyhyitä videopätkiä luukuunottamatta ekstrat tarjoillaan HD-muodossa suomenkielisen tekstityksen kera. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Harrison Ford Shia LaBeouf Cate Blanchett Karen Allen Ray Winstone John Hurt Jim Broadbent
Tarina: David Koepp George Lucas Jeff Nathanson Philip Kaufman
Kuvaus: Janusz Kaminski
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 206893EAN: 7332431994300

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään