Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Navaronen haukat

Force 10 fron Navarone 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Navaronen tykkien vaiettua liittoutuneiden kiikariin osuu Yugoslaviassa sijaitseva hulppea silta, jonka räjäyttäminen olisi mitä mainioin tapa ärsyttää natseja. Paperilla yksinkertainen tehtävä on todellisuudessa kaikkea muuta, mutta hyvä työryhmä osaa ajatella jaloillaan.

Aivan kaikki detaljit matkustajien liberaalista kyyditsemisestä aina kroonisuutta lähentelevään hyväuskoisuuteen asti eivät ole omiaan nostamaan kertomuksen uskottavuutta, mutta hieman insinöörihenkisenä sotaseikkailuna tämä toimii nätisti. Finaali on suorastaan nerokas näytös kaikkien Hollywoodin bensainfernojen jälkeen.

Tämä Navaronen tykit -elokuvan jatko-osa perustuu niin ikään Alistair MacLeanin luomaan tarinaan, mutta ei suoranaisesti miehen saman nimiseen romaaniin, joka kehittyi rinnan elokuvan pitkällisen syntyprosessin aikana. Toinen mainittava kuriositeetti elokuvan kohdalla on sen ilmeinen James Bond -alataso: ohjaaja tunnetaan lukuisten 007-seikkailujen luotsina ja näyttelijöistä muutama on niin ikään tuttu näistä seikkailuista. Mukana on mm. Barbara Bach (majuri Amasova elokuvassa 007 Rakastettuni), Richard Kiel (rautahammas) ja onpa pääosan Robert Shawkin pyörähtänyt Bondin vastustajana elokuvassa 007 Istanbulissa.

Ikäisekseen erinomainen kuva on miellyttävän vakaa, luonteva ja erottelukykyinen. Monoraita toistaa puheen mumisematta, eivätkä räjähdyksetkään särähdä korvaan, joten kyseessä on perin onnistunut paketointi vanhalle pikkuklassikolle. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Guy Hamilton
Pääosissa: Robert Shaw Harrison Ford Barbara Bach Edward Fox Franco Nero Carl Weathers Richard Kiel Alan Badel
Tarina: Carl Foreman Robin Chapman Alistair MacLean
Musiikki: Ron Goodwin

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1978Kesto: 126 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 2.0 Mono
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162326670

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään