Kino - Arvostelu

Trolls

Trollit ajetaan maanpakoon. Pahansisuiset peikot, pieniä trolleja ahmivat harvahampaiset bergeniläiset Bergeniläiset, häätävät pienokaiset kotiseudultaan. Lopulta näin taitaa olla hyvä, maastamuutto ei sittenkään merkitse aina suuntaa huonompaan. Rauha saa vallita molemmin puolin vuosikaudet.

Aika kuluu, nälkä kasvaa. Bergeniläisten uusi kuningas ei vieläkään ole päässyt maistamaan puhtoista trollinlihaa. Suora rinnastus porvarilliseen irstailuun, siniveriseen neitsytjahtiin, on piilotettu lapsien ymmärryksen ulottumattomiin.

Pikkuoveluudella Bergenin nälkäiset pääsevät jälleen käsiksi trolleihin, on aika paluun entiseen. Ylipirteä optimistitrolli Poppy päättää ottaa ohjat haltuunsa. Yhdessä vastapainonsa, kellarissa majailevan alakuloisen Risun kanssa he lähtevät entisille kotiseuduille pelastamaan mitä pelastettavissa on.

Trolls käsittelee luottamusta, rakkautta ja ystävyyttä - unohtamatta alleviivatun makeilevaa ja pahuksen hyvin ajoitettua keskustelua ennakkoluulojen kätkemisestä, erilaisuuden hyväksymisestä ja maahanmuutosta. Viihteen lajityypeistä kenties juuri lastenelokuva on käsitellyt aihetta onnistuneimmin. Erilaisten kehiteltyjen ötökkälajien varjolla on helppo upottaa ennakkoasenteet, lapsiin aate voi vielä iskostuakin - puhtaalla oveluudella.

Teknisellä puoliskolla Trolls on viehättävän värikäs, nukkehahmot elehtivät karismaattisina. Kotimainen äänityö on ajoittain mumisevaa ja kaikuisaa, lasten ohjaus tylsähköä.

Juonensa puolelta klassisia lastenseikkailuraiteita rullaava Trolls on DreamWorksin uusin täsmäisku. Kaksoisisku suuntautunee vahvasti oheistuotemarkkinoille. Tietokonetekoisen nukkeanimaation värikarttaa sataprosenttisesti hyödyntävä hahmogalleria on valmiina siirrettäväksi tavaratalojen hyllyiltä joulupaketteihin. Pakettien sisältö on nähtävissä pikkutyttöjen yöpöydillä kautta maan.

Monille myyntilistoille kohoava seikkailu avaa Suomen teattereissa 28.10. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mike Mitchell Walt Dohrn
Pääosissa: Anna Kendrick Justin Timberlake Zooey Deschanel Christine Baranski Russell Brand James Corden Christopher Mintz-Plasse John Cleese Ron Funches Jeffrey Tambor Gwen Stefani.
Tarina: Jonathan Aibel Glenn Berger Erica Rivinoja

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 93 minuuttia
Julkaisija: SF Film 
  
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (SF Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään