Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Mieletön elokuu

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Mieletön elokuu ei ole mieletön elokuva, vaikka se kertoo jos ei rakkaudesta niin ainakin rakastumisesta ja rakastamisesta.

Kotimaisen elokuvan historiassa ei juurikaan tunneta lajityyppiä järkevä komedia. Mieletön elokuu on sellainen.

Raija Talvion mainiossa tarinassa on pikareskin matkaromaanin tunnelmaa, vaikka valtaosa kohtauksista tapahuu Helsingissä 1962. Se muistuttaa sopivasti Arto Paasilinnan parhaita 1970-lukujen romaaneja, joissa oli ainakin viitekehyksenä jokin yhteiskunnallinen teema.

Elämänmakua riittää, mutta realismissa pysytellään, vaikka aika-ajoin tapahtuu erikoisia kohtaamisia (Lee Harvey Oswald lännessä, UKK ennustajalla).

Valtaosa tekijöistä on ollut pikkulapsia Kuuban kriisin aikaan. Mukaan onkin peilattu kokemuksia 1980-luvulla Neuvostoliiton masinoimista rauhanmarsseista. Kommunistien järjestämä nuorisofestivaali oli propagandaa kankeimmillaan, mutta parissa vuosikymmenessä taidot hioituivat ja rauhanmarsseihin ikävä kyllä uskoi moni kommunismia kaihtavakin.

Tämän elokuvan aihepiiriin ei tämä olisi mahtunut, mutta olisi joskus mielenkiintoista nähdä elokuva, joka valoittaa kuka ja mikä lopulta nujersi kommunistisen hegemonian Suomesta. Sen tekivät sosialidemokraatit. Eivät suinkaan ahneet kauppaneuvokset tai oikeistolaiset poliitikot.

Näyttelijäkaarti on parasta mitä maasta löytyy. Myös ajankuvaa luodaan hienosti. Autokantaan kannattaa tutustua, jos on klassikoista kiinnostunut – mainittakoon musta 1958 Plymouth Savoy. Tarkkasilmäinen huomaa Luschino Viscontin Rocco ja hänen veljensä –elokuvan mainoksen Hesarista.

Laadukas kuva ja ääni. Levyllä oleva DVD-versio on suhteellisen tarkka toistossaan BD:hen verrattuna. Ekstroihin on tallennettu 6 min. dokumentit ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Taru Mäkelä
Pääosissa: Laura Birn Kati Outinen Veera W. Vilo Elena Leeve Esko Salminen
Tarina: Raija Talvio
Kuvaus: Jouko Seppälä
Musiikki: Stein Berge Svendsen

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 104/100 minuuttia
Julkaisija: NordiskKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5,.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 6418471158580

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään