Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Gangs of New York

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ohjaaja Martin Scorsese ei ole koskaan kaihtanut väkivaltaa, koska juuri sillä US of A synnytettiin ja siitä se tuntuu myös edelleen elävän.

NYC vuonna 1846: pikkupoika näkee isänsä (Liam Neesom) kuolevan hurjan jengipomon (irlantilaisia vainoava Daniel Day-Lewis) käsissä. Kuusitoista vuotta myöhemmin hän (Leonardo DiCaprio) saapuu kostaamaan.

Ohjaajan hurja näkemys Manhattanin synkeästä menneisyydestä on uniikki ja atavastinen painajaisuni, jollaisesta amerikkalaiset eivät historiankirjoistaan lue. Rasismin selitys syvenee, kun jo 150 vuotta sitten toiset olivat toisia amerikkalaisempia. Tämän tykityksen jälkeen ei ihmettele enää, että Abraham Lincoln murhattiin.

Meno luultavasti rauhoittui vuosisadan vaihteessa, koska suomalaissiirtolaisten perinne ei kerro juurikaan väkivallasta. Negatiiviset asiat tosin kätkettiin kateellisilta kotimaan sukulaisilta.

Kuva on tarkka ja erottelukykyinen, jos sitä vertaa DVD:n aliasing-liikehdintään, joka vaivaa horisontaalisia pintoja. Muuten kuvaa ei BD-näkökulmasta voi pitää kaikkein parhaimpana. Valkoinen lumi tuntuu olevan ongelma.Tekstitys ei ole enää keltaista, mikä on hyvä muutos. Pakkaamaton ääniraita iskee luihin ja ytimiin. Ekstroihin on tallennettu DVD:ltä tutut: kommenttiraita, Discovery Channelin 35 min. dokumentti, U2:n musiikkivideo, 9 min. lavastuksista, 360 asteen retki lavasteihin, 8 min. vaatteista, 14 min. alueen historiasta, traileri ja tiiseri. Luc Santen intro Five Points –slummin saloihin ja alueen slangia faktaruutuina puuttuvat, mutta lisänä on 23 min. uusi dokumentti. Taustatiedot ovat tarpeen, sen verran mielenkiintoinen aihe on kyseessä. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Martin Scorsese
Pääosissa: Leonardo DiCaprio Daniel Day-Lewis Cameron Diaz
Tarina: Jay Cocks Steven Zaillian Kenneth Lonergan
Kuvaus: Michael Ballhaus
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2002Kesto: 167 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: PCM5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 105682EAN: 8717418166878
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Disney) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään