DVD - Arvostelu

Trade - tervetuloa Amerikkaan DVD arvostelu kansi

Trade - tervetuloa Amerikkaan

Trade 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Rujo ja uskottava tarina alamaailman pyörittämästä ja ali-ihmisten elättämästä ihmiskaupasta, joka salakuljettaa vuosittain arviolta yli miljoona lasta ja naista pois kodeistaan seksiorjiksi ympäri maailmaa. Elokuva välttää viisaasti kaikkein graafisimman ilmaisun, mutta kykenee siitä huolimatta pysäyttämään puskutraktorin lailla kuvatessaan systemaattiseksi liiketoiminnaksi muotoutunutta riistoa. Etenkin internetin käyttö keskeisenä kauppapaikkana tuodaan esiin hätkähdyttävällä tavalla.

Tapahtumia seurataan kidnappattua 13-vuotiasta sisartaan epätoivoisesti jäljittävän meksikolaisen teinipojan kautta. Pojan tie vie paikallisten konnien perässä Mexico Citystä rajan yli Yhdysvaltoihin, missä tämä onnekseen törmää asialle sympaattiseen yksityisetsivään (uskottavan alaviritteisen suorituksen tekevä Kevin Kline).

Ajoittaisista Hollywood-hetkistä, epäolennaisista yksinkertaistuksista ja lievästä loppuhaparoinnista huolimatta elokuva onnistuu olemaan sekä häiritsevä että koskettava. Näitä ominaisuuksia on elokuvissa harvoin onnistuttu yhdistämään, ja vielä harvemmin samaan joukkoon on mahtunut myös hiottu audiovisuaalinen toteutus. Nyt kaikki elementit loksahtavat paikoilleen, ja vieläpä Indie-elokuvassa. On toki mahdollista, että elokuvan innoittaneesta New York Timesin tutkivan journalismin artikkelista olisi riittänyt rahkeita vielä todenmukaisempaankin kuvaukseen, mutta se ei tee tästä elokuvasta millään tavoin epäonnistunutta.

Hyvä, tarkka ja voimakkaan kontrastikaaksi säädetty kuva. Kohina on havaittavaa, mutta on vielä hyvällä tahdolla laitettavissa dokumentaarisuuden nimiin. Myös lievää värinää esiintyy. Äänitaita toimii asiallisen välittömästi, ja paikoin myös musiikiltaan elävästi. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Marco Kreuzpaintner
Pääosissa: Kevin Kline Cesar Ramos Alicja Bachleda-Curus Paulina Gaitan
Tarina: Jose Rivera Peter Landesman
Kuvaus: Daniel Gottschalk
Musiikki: Leonardo Heiblum Jacobo Lieberman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: Nordisk FilmKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 206787EAN: 6420201172179
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään