Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Predator

Predator - saalistaja 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Yksi kaikkien aikojen parhaita scifi-actioneita ja samalla kotiteatterielokuvia. Paras Arnold Schwarzenegger -elokuva. Harva rymistely kestää lukemattomia uusia katselukertoja, ja aina vain kotikatsomoon saa vierelleen tuttua seuraa. Lämpökameramaiset subjektiiviset otokset kuvattiin Predatorin silmin, eikä tehokeino ole menettänyt yhtään viehättävyyttään.

Stan Winstonin luoma otus ei ole mikään Alien-klooni, vaikka toisin on väitetty. Jos elokuvan näkee ensimmäisen kerran, tavoitetaan Ray Bradburyn kiteytys scifitarinoiden ensimmäisestä vaatimuksesta. Täytyy saavuttaa nk. sense of wonder lukijan ja katsojan sisimmässä. Predator täyttää tämän vaateen.

Kuva näyttää tarkalta verrattuna aiempiin kohinaisiin DVD-versioihin, jotka tosin jäävät vähemmän jälkeen, kun ne skaalaa 1080p:hen. Teräväpiirto paljastaa samalla muutamia kömpelöitä tehosteita, keinotekoisesti lisättyjä svuverhoja ja tietysti näyttää herkän filmin tuovan rakeen sellaisena kuin se alkuperäisselluloidilla liki pitäen näyttikin. Suolenpätkien vaikutus kasvaa siinä määrin, että katsoja alkaa miettiä, milloin toimintaelokuvien tarpeisiin aletaan tuottaa erityisiä hajuraitoja. Ääniraidasta on vaikeampi löytää uutta ihailtavaa. Kaikki toimii kuten pitääkin.

Versio on riisuttu traileria lukuun ottamatta ekstroista, joten vanha kahden levyn SE DVD kannattaa säilyttää hyllyssä kommenttiraitoineen, dokumentteineen ja haastatteluineen. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John McTiernan
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Carl Weathers
Tarina: Jim Thomas John Thomas
Kuvaus: Donald McAlpine
Musiikki: Alan Silvestri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1987Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: DTS HD5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 94922EAN: 7391772562807

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään