Blu-ray - Arvostelu

Blu-ray arvostelu kansi
Blu-ray
FullHD

Indiana Jones ja tuomion temppeli

Indiana Jones and the Temple of Doom 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Toinen Indiana Jones -seikkailu peruuttaa vuoteen 1935, jolloin Shanghaista alkavat tapahtumat vievät miehen sattumien kautta syntyneen uusperheen päänä Intiaan ja kepiksi satanistimenoista seonneen Maharadjan lapsiorjaoperaatioon.

Tämä on aina jäänyt ensimmäisen osan kylkipuoleksi, mutta nyt vuosien tauon jälkeen ja ehkä myös suhteessa vähempien katselukertojen johdosta myös tämä tarina tuntuu pääsevän paremmin oikeuksiinsa. Monesti omaan nilkkaan osuva huumori on hyvässä vireessä, lapsekas seikkailumieli kohdallaan ja kokonaisuus jyskyttää kuten sulavan seikkaluelokuvan kuuluukin.

Jo alkukohtauksesta lähtien on selvää, että kyseessä on teknisesti ylivertainen julkaisu edellisoaan nähden - vaikka elokuvana tilanne onkin päinvatainen. Unenomaiseksi tarkoitettu alun musiikkinumero ei ehkä ole viiltävintä teräväpiirtoa, mutta jo välittömästi tämän jälkeen lähikuvat paljastavat kokolailla enemmän yksityiskohtia kuin aiemmin on ollut tarjolla. Erinomainen, vakaa ja luonnollisen jäsentynyt kuva nuorentaa elokuvaa tyylikkäästi ilman yletöntä kuvanmuokkausta. Varjopuolena on, että muutamat trikkikuvat erottuvat joukosta, mutta tämä on suhteessa mitättömän pieni haitta. Häviöttömäksi DTS-HD Master Audioksi päivitetty ääniraita tekee vakuuttavaa jälkeä ja tarjoilee tilan täydeltä seikkailun tunnelmaa.

Elokuva on julkaistu Suomessa vain osana kaikki neljä Indiana Jones -seikkailua käsittävänä boksina, jolta elokuva on tässä arvioitu. Varinaiset ekstrat löytyvät boksin lisukelevyltä, mutta tällä levyllä ekstroissa nähdään alkuperäinen teaseri ja traileri sekä traileri. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Harrison Ford Kate Capshaw Jonathan Ke Quan Amrish Puri
Tarina: Willard Huyck Gloria Katz George Lucas
Kuvaus: Douglas Slocombe
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Karju ja hienohelma alkuasukkaiden puristuksissa
Karju ja hienohelma alkuasukkaiden puristuksissa

Tekniset tiedot

Vuosi: 1984Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431038813
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään