DVD - Arvostelu

Unforgiven DVD arvostelu kansi

Unforgiven

Armoton 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Clint Eastwoodin menestynyt ja arvostettu (4 Oscaria ja lukuisia muita palkintoja) lännenelokuva, joka saattelee Westernin genrenä hyvin ansaittuun lepoon. Spagettiwesternien kuolemattomalle isälle Sergio Leonelle ja Dirty Harryn ohjaajalle Don Siegelille omistetun elokuvan keskeisimmät roolit on miehitetty kovilla nimillä: Eastwood, Gene Hackman ja Morgan Freeman.

Eastwood on vaimonsa menettänyt perheellinen mies, jonka ruudinkatkuisesta menneisyydestä löytyy ennemmän kuolleita miehiä, naisia ja lapsia kuin sankari tahtoisi muistaa. Vuosien hiljaiselon jälkeen mies ajautuu vielä eläkepäivillään mukaan hankkeeseen, jonka päämääränä on kostaa ilotyttöjä viillelleille farmareille verisesti ja nostaa näistä luvattu tuhannen dollarin palkkio.

Eastwood osti elokuvan käsikirjoituksen itselleen jo vuosia sitten, mutta halusi odottaa kunnes oli mielestään kyllin vanha pääosaan. Odotus kannatti, sillä lopputuloksena oli – ajoittaisia suvantovaiheita lukuunottamatta – älykäs ja sympaattinenkin western, jossa aseet puhuvat vasta ihmisten jälkeen.

Keskitason kuva ja ääni. Ei ekstroja. Alkuperäinen teatterikuvasuhde. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Clint Eastwood
Pääosissa: Clint Eastwood Gene Hackman Laura Linney
Tarina: David Webb Peoples
Kuvaus: Jack N. Green
Musiikki: Lennie Niehaus

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1992Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään