Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Oblivion

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Tom Cruise on postapokalyptisen maapallon talkkari, jonka tehtävänä on pitää pumput pyörimässä muiden lajitovereidensa jo kipittäessä kohti Saturnuksen kuuta. Pilvien yläpuolisessa lasilinnassaan majaileva huoltomies kiertää autioituneita mantuja huoltamassa hajonneita luotaimia, mutta miehen unissa kytee epäilys hänelle syötetyn maailmankatsomuksen säröistä.

Cruisen vakaalla kädellä vetämä scifi-pläjäys typistyy lopulta kasaksi ylipitkiä suvantoja, itseriittoista räsikintää ja tietokoneiden näytönsäästäjinä omimmillaan olevia postapokalyptisia maisemakuvia - joita tosin säestetään perin osuvasti Vangeliksen musiikkia muistuttavalla ääniraidalla. Muut hahmot lisäävät tähän keitokseen vain vähän, vaikka Morgan Freeman piipahtaa mukana morpheuksena ja Olga Kurylenko on sovitettu avaimeksi mysteeriin.

Puoliväliin asti meno maistuu, mutta sitten käsikirjoittaja vetää ammeesta tulpan irti ja ilmava oopera muuttuu sekundascifiksi, josta on tunnistettavissa Wall-e:n, Matrixin, Avaruusseikkailu 2001:n ja lukemattoman muun tulevaisuuden luotaajan vaikutteita. Tämä rappio on harmi, sillä ensimmäinen tunti on varsin koukuttavaa toismaallista ooperaa, jossa yksinäinen korpisoturi kolkuttelee hänelle syötetyn pajunköyden rajoja maukkaasti ja verrattain uskottavasti.

Audiovisuaalisesti energinen elokuva kaipaisi trimmausta kestoonsa ja ehkäpä jonkun scifin maestron sormea suoraviivaisen käsikirjoituksensa ehostamiseen. Palaset ovat sinällään hyviä, kuten unikapselin törmäyksen ympärille rakennettu kohtaus osoittaa, mutta kokonaisuus jää purukumin tasolle. Elokuva perustuu ohjaajan omaan toistaiseksi ilmeisesti julkaisemattomaan sarjakuvaan.

Upea kuva näyttää nyt kotiteatterissa jopa paremmalta kuin aikonaan teatterissa. Vaatetuksen tikit ovat terävät, laitteiden pinta ja liitokset yhteensointuvia kuin Applen mainoskuvissa konsanaan ja kaikki on viimeistä piirtoa myöten luontevaa. Täydellisestä kuvasta saa virheitä etsiä, sillä jälki on kauttaaltaan vakaan ongelmatonta. Ääniraita on M83:n musiikkin siivittämänä niin ikään täydellistä scifiä. Tekstitys hukkaa muutaman detaljin turhan paljon, mutta ongelmaksi asti tästä ei ole.

Ekstroissa ohjaaja/käsikirjoittaja Kosinskin ja Cruisen kommenttiraita, moniosainen making of (48 min.), poistettuja kohtauksia (4 min.) ja M83:n musiikkiraita koko elokuvalle. Lupsakka kommenttiraita jää hieman referoivaksi, mutta making of sen sijaan on rautainen katsaus tarinan syntyyn, kuvauksiin Islannin jylhässä luonnossa, kuplalennokin suunnitteluun, stuntteihin, tietokonetehosteisiin, musiikkiin ja kaikkeen muuhunkin elokuvan tekemiseen liittyvään. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joseph Kosinski
Pääosissa: Tom Cruise Morgan Freeman Olga Kurylenko Andrea Riseborough Nikolaj Coster-Waldau Melissa Leo Zoe Bell
Tarina: Joseph Kosinski Karl Gajdusek Michael Arndt Arvid Nelson
Kuvaus: Claudio Miranda
Musiikki: Anthony Gonzalez M83 Joseph Trapanese

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tom Cruise ja Angry Birds Star Warsista tipahtanut lentodroidi.
Tom Cruise ja Angry Birds Star Warsista tipahtanut lentodroidi.
Olga Kurylenko ja Tom Cruise kiikaroivat Islantia Empire State Buildingin katolta
Olga Kurylenko ja Tom Cruise kiikaroivat Islantia Empire State Buildingin katolta
Duunarin keikkakämppä
Duunarin keikkakämppä
Morgan Freeman
Morgan Freeman

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582937305

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään