DVD - Arvostelu

Anticrist DVD arvostelu kansi

Anticrist

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Lars von Trierin Nymphomaniacin hajoittaessa kriitikkorivejä on mukava katsoa, millainen oli ohjaajan tähän mennessä paras elokuva.

Antichrist on nerokas draama. Se on sitä elastisuutensa ja näppärän monikäyttöisyytensä vuoksi. Harva elokuva tekee näin edullisen tarjouksen, sillä aika moni eri lajityypin vankkumaton kannattaja saa odotuksilleen vastinetta.

Anticristin voi katsoa psykologisena trillerinä, psykoanalyyttisena kuvauksena, ohjaajan omistuksen mukaisesti tarkosvkilaisena luontosymboliikkana, masokistisena shokkitaiteena ja jopa uutta luovana kauhuelokuvana. Kaiken tämän se tuntuu vieläpä tekevän paremmin kuin kilpailijansa eri lajityypeissä.

Elokuva alkaa kohtauksella, joka on tuttu kitaristi Eric Claptonin elämästä. Perheen poika kävelee ikkunasta ja tippuu kadulle. Terapeuttimies (Willem Dafoe) alkaa hoitaa vaimonsa (Charlotte ”Sergen tytär” Gainsborough) pelkoa, vaikka tietää, ettei se ole välttämättä ammatillisesti järkevää.

Elokuvaa aletaan kehitella surunkuvauksena, mutta siitä ei lopulta ole kyse. Tässähän edetään aina ihmisen pimeimpiin sielunsyvyyksiin Friedrich Nietschen, William Blaken ja Alesteir Crowleyn hengessä. Päähenkilöinä ovat mies, nainen ja luonto.

Elokuva kannattaa ehdottomasti katsoa, vaikka etukäteen saattaa etoa tiedossa oleva herkimpien orgaanien leikkely ja jatkuva kouristeleva naiminen. Kaikki on kuitenkin harkittua ja paikallaan. Tämä on helvetti. Toisin sanoen ei tällaista jaksa kovin monta kertaa elämänsä aikana katsoa.Yksi matka taitaa riittää ja aika monelle se taitaa olla lopullinen.

Laadukas kuva ja ääniraita. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Lars von Trier
Pääosissa: Willem Dafoe Charlotte Gainsborough
Tarina: Lars von Trier
Kuvaus: Kristian Eidnes Andersen
Musiikki: Anthony Dod Mantle

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: NordiskKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 210848EAN: 6420201102534

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään