DVD - Arvostelu

Rails & Ties - risteysasemalla DVD arvostelu kansi

Rails & Ties - risteysasemalla

Rails & Ties 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Clint Eastwoodin tyttären, Alison Eastwoodin esikoisohjaus veturimiehestä (Kevin Bacon) ja tämän syöpää sairastavasta vaimosta (Marcia Gay Harden), jotka löytävät elämälleen uuden merkityksen junaonnettomuudessa äitinsä menettäneen 11-vuotiaan pojan kaitsijoina.

Elokuva käynnistyy yllättävän iskevästi, suorastaan shokeraavasti, kuvaamalla onnettomuutta, jonka teho ei perustu vereen ja voimaan vaan epäuskoon ja halveksuttavuuteen. Myöhemminkin kertomus pitää katsojan imussaaan paljon keskimääräistä nyyhkydraamaa tiukemmin. Syynä ovat hyvät näyttelijäsuoritukset, mutta myös ohjaajan isältään perimä rauhallinen ja teräväkatseinen ote, jonka ansiosta elokuvan hahmot ja tapahtumat tuntuvat eläviltä vaikka näiden muotit ja kaavat periaatteessa ovat tuttuja lukuista muista elokuvista.

Asiallisen tarkka ja luonteva kuva, joka on myös miellyttävän levollinen vaikka isolla ruudulla lievää blokiintumista onkin paikoin havaittavissa. Ääniraita aloittaa vahvasti istuttamalla katsojan junan tielle, eikä myöhemminkään toistossa ole moittimista vaikka anti asettuukin tyypillisemmälle draamalinjalle. Kyle Eastwoodin ja Michael Stevensin musiikkiraita lieventää sopivasti tarinan surumielisyyttä. Ekstroissa poistettuja kohtauksia ilman suomenkielistä tekstitystä (8 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Alison Eastwood
Pääosissa: Kevin Bacon Marcia Gay Harden
Tarina: Micky Levy
Kuvaus: Tom Stern
Musiikki: Kyle Eastwood Michael Stevens

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 96 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
Anamorfinen 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 206660EAN: 7321946294524

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään