Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Spirit

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Frank Millerin ohjaama sarjakuvadekkari näyttää ja tuoksuu Sin Cityltä, mutta vaihtaa haavoittuvuuden kuolemattomuuteen laihoin tuloksin. Elokuva kertoo hidasvetoisen ja kovin huteranoloisen tarinan kuolemattomasta superjeparista, joka ottaa yhteen arkkivastustajansa natsi-gangsta-peruskriminaali mustekalan kanssa. Elokuvan taustalla on Will Eisnerin vuonna 1938 aikuisemmalle yleisölle luoma sarjakuva, joka ilmestyi 12 vuoden ajan liitteenä sunnuntaisanomalehtien välissä.

Elokuvan visuaalinen ilme on soljuva ja dynaaminen ja sekä New Yorkin alterego Central City että uhkeat naispuoliset hahmot ovat siirtyneet valkokankaalle näyttävästi. Alkuperäistä sarjakuvaa tarkemmin tuntematta on vaikea sanoa kuinka paljon elokuvasta on lopulta Eisnerin ja kuinka paljon Millerin luomusta, mutta ohjaajan itsensä mukaan kyseessä onkin pohjimmiltaan kunnianosoitus rakkaalle ystävälle, ei niinkään itse kyseiselle sarjakuvalle.

Tarinan keskeisenä motivaationa toimiva lapsuuden rakkaus edustaa likimain elokuvan ainoaa tunnetasoa, ja sekin on heinänkorsista kyhätty. Pääosin tapahtumat etenevät jonkinlaisessa räiskintäpelin jumalmoodissa ilman sen suurempaa motivaatiota tai merkitystä. Hillitty omintakeinen huumori ja kieliposkessa toikkaroiva tähtikaarti Samuel L. Jacksonista Scarlett Johanssoniin ja Eva Mendesiin pelastavat paljon, mutta nämä yksinään eivät riitä herättämään elokuvaa henkiin.

Sincitymäisesti tyylitelty graafinen kuva piilottaa usein yksityiskohdat varjoihin ja mustemaisten musta-, puna- ja valkoväripintojen alle, mutta väläyttää aina välillä veitsenterävää erottelukykyä, joka yltää huokosiin asti. Toisinaan toistoa on tosin selvästi pehmennetty tarkoituksella. Virheettömän levollisesta kuvasta saa turhaan etsiä ylimääräistä eloa, eli myös tältä osin on kyse referenssilevystä. Tilava ja dialogiaan myöten puhdas ääniraita tavoittelee unista tunnelmaa siinä onnistuen, vaikka myös räiskettä riittää kohtauksen niin vaatiessa.

Ekstroissa vaisu ohjaajan ja tuottajan kommenttiraita, vaihtoehtoinen loppu storyboardeina (3 min.) ja koosteet Will Eisnerin ja Frank Millerin tyylistä (15 min.), Milleristä itsestään ja sarjakuvien kehityksestä (16 min.) ja alkuperäisen sarjakuvan tyylistä ja elokuvan tehosteista (23 min.). Koosteet jättävät kiitollisesti elokuvan verrattain arkisten tehosteiden ihmettelyn vähemmälle ja keskittyvät Eisnerin, Millerin ja kumppaneiden luomiin sarjakuvamaailmoihin ja sarjakuvien kehittymiseen mediana. Kaikki ekstrat esitetään HD-muodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Frank Miller
Pääosissa: Gabriel Macht Samuel L. Jackson Eva Mendes Scarlett Johansson Sarah Poulson Dan Lauria Paz Vega
Tarina: Frank Miller Will Eisner
Kuvaus: Bill Pope
Musiikki: David Newman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 208303EAN: 5051160247779

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään