Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Tappajahai

Jaws 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Suoraviivaisen yksinkertainen, mutta samalla täydellisen toimiva monsterielokuva. Kaikki oleelliset elementit ovat mukana: tuore sheriffi yrittää varoittaa, mutta turistien pakoa pelkäävät kaupungin isät hyssyttelevät kunnes suuri valkoinen saalistaja iskee kaiken lomakansan silmien edessä. Aikoinaan tämä lienee ajanut monet syvänmerensukeltajatkin snorklaamaan kylpyammeeseen, mutta vaikkei samanlaiseen fiilikseen enää aivan päästäkään, toimii tämä yhä erinomaisen viihdyttävänä jännärinä.

Tällä elokuvalla on luonnollisesti itseoikeutettu paikka jokaisen elokuvafanin kokoelmissa, mutta itse elokuvan ohella myös levyltä löytyvät mittavat dokumentit kannattaa katsoa. Aikoinaan kaikkien aikojen tuottoisin elokuva, ensimmäinen merellä kuvattu Hollywood-elokuva ja sittemmin lukemattomia kertoja imitoitu kalatarina syntyi työn, tuskan ja sattuman kautta kuten ekstrat hyvin selittävät.

Alkuperäisiltä negatiiveiltä uudelleen remasteroitu teräväpiirtokuva paljastaa paikoin mukavasti lisää yksityiskohtia niin että kasvojen juonteet, juoman poreet ja toisinaan jopa vaatteiden tekstuuritkin erottuvat nyt aivan eri tavoin kuin aiemmalla DVD:llä. Jälki on erityisesti päivänvalossa ilahduttavan vakaata ja väritoistoltaan luonnollista, joskin alkutekstit huojuvat aavistuksen ja nurmikko vaikuttaa alkukohtauksessa hieman ylivihreältä. Vähässä valossa ja sisätiloissa anti on niin ikään luontevaa, mutta monin paikoin selvästi pehmeää. Elokuvan ikä huomioiden kokonaisuus on kaikin puolin mallikas suoritus. Äänipuolella tarjolla on sekä alkuperäinen mono DTS2.0-formaatissa (vaikkei tätä mainita kannessa), että hillitysti tilaan laajennettu pätevä uusi 7.1-kanavainen DTS-HD Master Audio -raita.

Vakuuttavan kattavissa ekstroissa erinomainen retrospektiivinen making of (123 min.), tätä täydentävä uudempi dokumentti elokuvasta ja sen merkityksestä (101 min.), alkuperäinen katsaus kuvauspaikalta (9 min.), poistettuja kohtauksia (14 min.), traileri, kuvagalleria ja uusi kooste elokuvan restauroinnista (8 min.). Vain kommenttiraita puuttuu, mutta yhteensä yli neljän tunnin making of -dokumentit enemmän kuin hyvittävät tämän puutteen. Mukana myös Digital Copy omalla levyllään. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Roy Scheider Robert Shaw Richard Dreyfuss
Tarina: Peter Benchley Carl Gottlieb
Kuvaus: Bill Butler
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Richard Dreyfuss mittailee uhkaa
Richard Dreyfuss mittailee uhkaa

Tekniset tiedot

Vuosi: 1975Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 84004EAN: 5050582226362

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään