DVD - Arvostelu

Van Helsing - 2 levyn versio DVD arvostelu kansi

Van Helsing - 2 levyn versio

Van Helsing 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Virheettömän esteettinen, kerronnaltaan sulava ja loppupaljastuksiinsa asti jännittävä toimintajännäri tarunhohtoisesta hirviömetsästäjä Van Helsingistä (Hugh Jackman). Elokuva yhdistää taidokkaasti, joskin jo hieman ylenpalttisuutta lähestyen, montaa eri kauhukuvastoa aina Frankensteinin hirviöstä ja Draculasta, ihmissusiin ja Jekyllin Hydeen asti. Myös suodatinnaamaiset Eevokit, Alien-vaikutteiset munat ja Predator-tyylinen näkö herättävät pieninä yksityiskohtina hetkellistä huomiota.

Nimiosan Hugh Jackman tekee tässä paikoin jopa klassikkolänkkäreitä lähestyvän suorituksen, kun taas naispääosan Kate Beckinsale puolestaan löytää itsensä hyvin samantyylisestä tilanteesta kuin elokuvassa "Varjojen valtakunta" - onneksi tarina on kuitenkin nyt ratkaisevasti monisyisempi.

Kuva on sykähdyttävän terävä ja tumma, ja samalla väreiltään erinomaisen sävykäs. Dynaamisen liikkuva kuva ei myöskään osoita minkäänlaisia havaittavia heikkouksia edes voimakkaimman liikkeen toistossa. Kohina on tuskin häiritsevää, eikä roskaa ole kuin nimellisesti. Myös reunavärinän osalta jälki oli progressiivisella näyttölaitteella katsottaessa ihailtavan ongelmatonta. Yksinkertaisesti sanottuna kuva on loistavan elävä. Ääniraita ei jää yhtään heikommaksi. Dialogi on luonnollisen selkeää ja paikantuu ongelmitta. Tehosteiden osalta vaikutelma on ilahduttavan monipuolinen ja tilakuvaltaan niin ikään jäsentynyt ja vivahteikas. Myös musiikkiraita on jännittävää kuunneltavaa, jopa siinä määrin että sitä soisi käytettävän auliimmin.

Ekstroissa ohjaajan ja tuottajan keskinkertainen kommenttiraita, vaatimaton sivuosanäyttelijöiden kommenttiraita, mokia (6 min.), timelapse-video lavasteiden rakentumisesta (3 min.), animoitu kuvagalleria ja koosteet tarinan esikuvien adaptaatiosta (58 min.), lavasteista (35 min.), monstereiden mallintamisesta (10 min.), musiikista (10 min.) ja naamiaiskohtauksen kuvaamisesta (25 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stephen Sommers
Pääosissa: Hugh Jackman Kate Beckinsale
Tarina: Stephen Sommers
Kuvaus: Allen Daviau
Musiikki: Alan Silvestri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 126 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.86
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 109405  

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään