DVD - Arvostelu

Charlie Wilsonin sota DVD arvostelu kansi

Charlie Wilsonin sota

Charlie Wilson's War 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tositarinaan perustuva kertomus amerikkalaisesta kongressiedustajasta (Tom Hanks), joka balsamoi sisuksensa viskillä, ympäröi itsensä mallitytöillä ja päättää ajaa Neuvostoliiton ulos Afganistanista. West Wingin luojan, Aaron Sorkinin, kynäilemä käsikirjoitus saa poliittisten koukeroiden pyörittämisen vaikuttamaan helpolta ja hauskalta miehen onnistuessa junailemaan Afganistaniin parin miljardin edestä aseita CIA:n välityksellä. Mutta toisin kuin West Wingissä, tässä meno on alusta loppuun asti konstailemattoman dekadenttia. Sävy, joka on enemmän kuin onnistunut vapaustaistelijoiden muuntautuessa lopulta aikojen kuluessa Talibaniksi.

Tom Hanks tekee pääosassa yllättävän vetoavan suorituksen epätyypillisenä sankarina, josta on vaikea olla pitämättä kaikista tämän paheista huolimatta. Hanksin uralla lähin vertailukohta lienee koplan pomo Ladykillers -komediassa, mutta muutoin tämä rooli tulisi puun takaa. Myös Philip Seymour Hoffman tekee tasaista työtä operaation temperamenttisena ja epäsovinnaisena CIA-miehenä, mutta hänen kohdallaan ei ole kyse mistään uudesta aluevaltauksesta.

Kuva on kauttaaltaan erittäin korkeatasoinen, ja parhaimmillaan Afganistanin aavikoilla miltei HD-tasoinen. Washingtonin päässä kuvaa sävytetään hitusen liian palaneeksi ja kellertäväksi, mutta tämän antaa anteeksi ajankuvan tavoittelun nimissä. Sekä roska että kohina loistavat poissaolollaan. Ääniraita keskittyy dialogiin, mutta osaa myös tarvittaessa laukoa raketteja huoneen kulmiin. Ekstroissa asiallinen joskin hieman hypettävä making of (17 min.) ja dokumentti oikeasta Charlie Wilsonista (12 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mike Nichols
Pääosissa: Tom Hanks Philip Seymour Hoffman Julia Roberts Amy Adams Ned Beaty
Tarina: Aaron Sorkin George Crile
Kuvaus: Stephen Goldblatt
Musiikki: James Newton Howard

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 206058EAN: 5050582548754

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään