DVD - Arvostelu

The Immortal Life of Henrietta Lacks DVD arvostelu kansi

The Immortal Life of Henrietta Lacks

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tositapahtumiin perustuva HBO-elokuva Henrietta Lacksista, joka kuoli syöpään vuonna 1951, mutta jatkaa yhä elämää maailman ensimmäisenä "kuolemattomana" kloonattujen solunäytteiden linjana. Aikoinaan luvatta otetut kudosnäytteet ovat olleet osa lukuisia lääketieteellisiä tutkimuksia, joissa on tutkittu mm. polio-rokotetta ja syövän leviämistä, mutta solujen massatuotanto on samalla herättänyt eettisiä kysymyksiä potilaan oikeuksista.

Tyylipuhtaasti toteutettu draama istuttaa Oprah Winfreyn Henriettan tyttären rooliin ja Rose Byrnen journalisti Rebecca Sklootin saappaisiin näiden yhteiselle tutkimusmatkalle Henriettan elämään. Sklootin samannimiseen kirjaan (2010) pohjautuva elokuva esittelee aineiston tahdikkaasti ja draaman varsin koskettavasti, mutta ei täysin pääse eroon tv-draaman vaikutelmasta.

Nimellä HeLa tunnetut solut ovat edesauttaneet uuden lääketieteellisen tiedon ja noin 11 000 patentin synnyssä, mutta luovuttajalle itselleen tai tämän perikunnalle näistä ei ole ollut rahallista hyötyä. Tätä seikkaa korostaessaan elokuva vaikuttaa rehelliseltä, mutta samalla näkökulmaltaan ahneelta. Vastapainoksi kuvataan kuitenkin Lacksin perillisten elämää elävästi ja vastoinkäymisiä liikaa silottamatta. Elokuva ei saa kiehtovasta aiheestaan kaikkea irti, mutta kertoo sanottavansa uskottavasti.

Asiallinen kuva on vakaa, luonteva ja miellyttävän erotteleva. Simppeli ääniraita hoitaa tonttinsa taitaen. Ekstroissa koosteet Lacksin suvusta (2 min.) ja kuvauksista Georgiassa (3 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: George C. Wolfe
Pääosissa: Oprah Winfrey Rose Byrne
Tarina: Peter Landesman Alexander Woo George C. Wolfe Rebecca Skloot
Kuvaus: Sofian El Fani

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 89 minuuttia
Julkaisija: HBOKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112741518

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (HBO) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään