Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Looming Tower - A Limited Series

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Viimeistä piirtoa myöten koukuttavasti punottu agenttijännäri seuraa syyskuun 11. päivän tapahtumia edeltänyttä shakkiottelua. FBI, CIA ja Al-Qaida pelaavat kukin omaa kissa ja hiiri -leikkiään, eikä kukaan kolmikosta tunnu pitävän toisistaan.

Kylmäpäisen tiukka ja inhimillisen uskottava sarja ottaa tositapahtumat pohjakseen, mutta jättää silkkihansikkaat puvustamon pöydälle. CIA:n ja FBI:in välinen nokittelu, Clintonin hallinnon pyristely Monica Lewinskyn skandaalin kourissa ja G. W. Bushin hallinnon omalaatuisuus saavat kaikki osansa iskuista. Tässä terrori-iskujen ruuti ja epäpäteviin hallintakoneistoihin iskevä kommentaari purevat molemmat ärhäkästi. Tarinan kautta avautuva vyyhti tuntuu sekin lopulta pyörineen yhtä paljon pelon ja satuttamisen halun kuin egon ja epäpätevyyden varassa.

Lawrence Wrightin samannimiseen kirjaan pohjautuva minisarja lakaisee vaivatta kaikki takavuosien CIA-jännärit lattianrakoon. Kerronnan jalka vaihtelee toiminnasta ja draamaan ilman, että jännitys tai tarinan imu siitä kertaakaan kärsisi. Tahir Rahimin ja Jeff Danielsin näyttelemät FBI-miehet nostetaan tässä keskiöön, mutta vaikka heitä asetellaan koko maailman pelastajien rooliin eivät nämäkään hahmot virkistävästi jää siloitetuiksi.

Virheetön kuva ja ääni olisivat kunniaksi täysiveriselle elokuvallekin. Tiukan tummasävyinen anti pitää mielenkiintoa yllä herpaantumatta. Kuva on terävä, tiukkasävyisen jäsentynyt ja moitteettoman vakaa. Ääniraita selviää taidolla niin suvannoista kuin toiminnastakin vaihtaen vaihdetta sulavasti, vaikka suvantoja ei tähän juuri tunnu edes mahtuvan. Ekstroissa kommenttiraitoja valikoituihin osiin ja neljä koostetta. Kahdella levyllä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Dan Futterman Alex Gibney Lawrence Wright
Pääosissa: Tahir Rahim Jeff Daniels Wrenn Schmidt Bill Camp Louis Cancelmi Virginia Kull Ella Rae Peck Sullivan Jones Michael Stuhlbarg Peter Sarsgaard
Tarina: Lawrence Wright
Kuvaus: Jim Denault
Musiikki: Will Bates

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 492 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112746605

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään