Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Sin City - A Dame to Kill For

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Sin Cityn jatko-osa kirisrää itsensä äärirajoilleen, jolloin se alkaa muistuttaa pastissia itsestään. Voimakas graafinen sarjakuvailmaisu, anakronistinen värimaailma ja häikäisevä visualisointi toimivat edelleen, mutta tavallaan takalauta on jo edessä. Tämän pidemmälle ei voi mennä, ja ilmaisu hakkaa itseään seinään. Tyylin ystävät ovat toki riemuissaan, ja minäkin tästä nautin. Tähdissä ei kuitenkaan ole varaa parempaan.

Flopilta tämän pelastaa tietysti se, että tyylilajin luoja, sarjakuvataiteilija Frank Miller, mainitaan ohjaajakaksikosta ensin. Näin on kaiketi ollut käytännössäkin. Robert Rodriguezin panosta väheksymättä: toisen ohjaajan, elokuvaajan ja ykkössäveältäjän pestejä ei moni alan mies hoitele yhtä hyvin samassa produktiossa.

Hyvää on myös se, etteivät suurimmat näyttelijänimet lopulta ole pääosissa, vaan taitavammat ja paparazzi-maailmassa tuntemattomammat.

A Dame to Kill For sisältää paljon viitteitä itse Sin Cityyn, mutta sen voi hyvin katsoa itsenäisenä jatkona. Vähintäänkin hämmästellen. Se syventää aiempia tapahtumia ja luotaa myös tulevaisuutta suhteessa Sin Cityn tarinaan.

Ihmisen pahuudella ei ole mitään rajoja. Naisen äärimmäinen hyvyys ja pahuus ovat tässä maailmassa aina läsnä. Valtaapitävät ja heitä hyödyntävät eivät harmaan eri psykologisia sävyjä ilmaise. Film Noir menee nyt niin sysimustaksi, ettei ihmisellä ole enää edes eläimen osaa. Mutta syöväthän leijonaisätkin poikasiaan, joten aivan perusteettomia nämä pahuuden kuvaukset eivät ole.

Tunnelma muistuttaa entisestään nyrjähtänyttä Twin Peaksia. Yhtymäkohta on selvä, ja panee miettimään josko aukaisisi Twin Peaks Entire Mystery –boksin vihdoin ja viimein.

Bonuksena voi pitää myös sitä, että pokerinpelaajille tarjotaan tyyliteltyjä elämyksiä.

Laadukas kuva ja ääniraita. Audiovisuaalinen ilme on tapansa mukaan hyvin epätodellinen. Paljon mustaa, erikoisia neonvärejä ja shokkifilttereitä riitää. Vaativa tehtävä onnistuu, mutta uutuudenviehätystähän tässä ei enää ole. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Frank Miller Robert Rodriguez
Pääosissa: Jospeh Gordon-Lewitt Powers Booth Mickey Rourke Jessica Alba Josh Brolin
Tarina: Frank Miller
Kuvaus: Robert Rodriguez
Musiikki: Robert Rodruguez Carl Thiel

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 102 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5704028221694

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (SF Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään