Kino - Arvostelu

Chris the Swiss

Christian Würtenberg halusi palavasti jättää jälkensä historiankirjoihin. Vuonna 1991 sveitsiläisnuorukainen suuntasi kohti sirpaleiksi leviävän Jugoslavian sota-alueita. Haaveissa oli vangita yksi ainoa unohtumaton valokuvaruutu. Tavoite jäi saavuttamatta, sveitsiläisvalokuvaaja menehtyi omituisissa olosuhteissa sotatantereelle.

Kuolemaan liittyneet epäselvyydet eivät ole jättäneet lähipiiriä rauhaan edes vuosikymmenien perästä. Chrisin serkkutyttö Anja Kofmel päätti lähteä paikan päälle nuuskimaan - kameraryhmän kanssa.

Paikallisväestöön tutustuminen, haastattelut ja tutkimukset syventävät Chrisin matkan tarkoitusperiä. Sukulaispojan sotaseikkailu värittyy. Vaikuttaa, ettei kyseessä ole ollutkaan puhdas valokuvamatka. Sodasta kun voi hyötyä niin monin tavoin.

Asiaan perehtyneellekin Chris the Swiss toimii kansantajuisena katsauksena Jugoslavian alueen käsittämättömään lähihistoriaan. Dokumentin kerrontaa osittavat animaatiopätkät rikkovat draaman raskasta sisältöä mallikkaasti. Toisaalta rytmisesti tämä luo haasteensa. Leikkaustekninen kokonaisuus ei ole aivan saumattomassa balanssissa. Moniulotteinen kerronta hurjine, jopa raaistavine arkistomateriaaleineen pitää silti takapuolen penkissä visusti.

Jo Sodankylässä alkukesästä nähty älykäs sotakollaasi tarjoillaan myös R&A-elokuvajuhlien ohjelmistossa syyskuun lopussa 2018. Näytöksissä ei ole suomenkielisiä tekstityksiä. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Anja Kofmel
Pääosissa: Megan Gay Joel Basman
Tarina: Anja Kofmel

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: R&A 2018 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (R&A 2018) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään