Blu-ray - Arvostelu

Blu-ray arvostelu kansi
Blu-ray
FullHD

Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjät

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Steven Spielberg ja George Lucas iskivät kultasuoneen lähtiessään luomaan uutta hahmoa 1930-luvun toimintasankarit esikuvanaan. Symppis haudanryöstäjä ja arkkeologien rocktähti Indiana Jones iskosti itsensä jo ensimmäisellä elokuvallaan populaarikulttuurin ikoniksi. Hahmo oli kuin nakutettu Harrison Fordille, jolle tämä on Han Solon maanläheisempi serkku. Värikäs ja inhimillinen sankari, lennokas, hivenen fantastinen ja egyptologialla maustettu tarina ja pahiksina aikaan mainiosti istuvat natsit - tästä ei enää toimintaseikkailu juuri parane.

Elokuvan ystävät arvostavat varmasti restauroinnissa nähtyä vaivaa, sillä sekä kuvan että äänen saralla on tarjolla hyvää vakaata jälkeä vaikka tuliteräksi elokuvaksi tätä ei erehdy luulemaan eikä teräväpiirtokuva tipauta leukaa uusilla yksityiskohdilla. Hyvä kuva parantaa hyvin pehmoisesta ja paikon jopa puhkipalaneesta alkukohtauksesta lopun aavikkoseikkailuihin ja selviää mainiosti myös hämyisästä käärmeholviepisodista. Matkan varrelle mahtuu useita lähdemateriaalista johtuvia pehmeitä otoksia, mutta jälki näyttää silti parhaimmillaan hiuksenhienosti DVD:tä erottelevammalta. Rakeisuutta ei - osin pehmeydestä johtuen - ole nähtävissä eikä liioin roskaa tai muitakaan häiriötekijöitä. Dialogi toituu moitteettoman selkeästi ja luontevasti, mutta kuulostaa nykymittapuulla ripauksen kylmältä. Teemamusiikki sitä vastoin soi komeasti ja myös tehosteet välittyvät hyvin.

Elokuva on julkaistu Suomessa vain osana kaikki neljä Indiana Jones -seikkailua käsittävänä boksina, jolta elokuva on tässä arvioitu. Varinaiset ekstrat löytyvät boksin lisukelevyltä, mutta tällä levyllä ekstroissa nähdään alkuperäinen teaseri ja traileri sekä uudelleenjulkaiun traileri. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Harrison Ford Karen Allen John Rhys-Davies Paul Freeman
Tarina: Lawrence Kasdan George Lucas Philip Kaufman
Kuvaus: Douglas Slocombe
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 1981Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431038813

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään