Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Alien Anthology
Alien

Alien - kahdeksas matkustaja 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Alien Legacy ja Alien Quadrilogy olivat pitkään DVD-boxien helmiä, mutta niin vain uusi kuuden BD-levyn Anthology-kokoelma osaa yllättää myönteisesti.

Ensimmäinen Alien-elokuva oli toinen elokuva Blade Runnerin rinnalla, jolla Ridley Scott loi maineensa ja yhdisti samalla sujuvasti kauhun ja science fictionin. Quadrilogy-paketin tapaan myös Anthology sisältää vuonna 2003 editoidun ohjaajan version, joka on yli 40 sekuntia lyhyempi kuin teatteriversio. Joskus näinkin päin.

Jo viimeinen DVD-versio vakuutti audiovisuaalisine parannuksineen. Silti BD ylimääräinen kapasiteetti näkyy merkittävänä erona kuvat tarkkuudessa. Suurin hyötyjä on kuitenkin ääniraita. Alienissa on paljon avaraa ja pientä tilaa, joka asettaa dynamiikalle vaateita. Ne täytetään.

Yksittäisistä BD-levyistä ei ollut talvella 2011 tietoa. Levy on osa kokonaisuutta, jossa on kaksi BD-levyä täynnä yhteensä 17 tuntia dokumentteja ja muita ekstroja. Elokuviin voi valita tietoiskuja, jotka oi myös katsoa erikseen. Aiempiin kokonaisuuksiin verrattuna täysin uusia ekstroja ovat mm. uudet poistetut kohtaukset, Sigourney Weaverin kuvaustestit ja uusi kuvamateriaali. Alien-levyn omia ekstroja ovat kommenttiraita, kaksi eristettyä musiikki soundtrackia ja 7 min. poistettuja kohtauksia. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Tom Skerrit Sigourney Weaver Ian Holm
Tarina: Dan O'Bannon Ronald Shusett
Kuvaus: Derek Vanlint
Musiikki: Jerry Goldsmith

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1979Kesto: 117/116 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 87508EAN: 7391772536235

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään