DVD - Arvostelu

Margot at the Wedding DVD arvostelu kansi

Margot at the Wedding

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kaavamainen, epätoivoisen ei-hollywoodmainen draama siskoksista (Nicole Kidman ja Jennifer Jason Leigh), jotka ryhtyvät purkamaan vuosien ajan patoutuneita traumoja toisen häiden alla.

Seesteisesti etenevä tarina on saturoitu kyllästymispisteeseen asti moninaisilla seksuaalisuuteen liittyvillä alasävytteillä aina puberteetista, pettämiseen ja hyväksikäyttöön. Ajoittain liberaali dialogi ja likaisen pikkutuhma kuvasto, yhdistettynä arkiseen elämänkuvaukseen pyrkivät luomaan iskevää todentuntua, onnistuen vain vaikuttamaan laskelmoidulta. Tämän vuoksi tarinalla ei myöskään ole varsinaista kaarta.

Elokuvan valopilkku on Jack Blackin esittämä selkärangaton sulhanen, joka tuntuu kuvittelevan itsensä jokaisen vastaan tulevan naisen sängyyn, mutta lopulta yltää vain paasaamaan ja vollottamaan silmänsä päästään. Black löytää tässä itsestään yllätävän stevebuscemimaisia sävyjä.

Kuva on miellyttävän tarkka ja sekä roskan että kohinan osalta levollinen. Sitä vastoin väritoisto vaikuttaa perin hailakalta ja on kallellaan kelletäviin ja ruskeisiin sävyihin. Videomaista ulkoasua on korostettu entisestään kuvaamalla koko elokuva käsivaralta. Yllättäen myös kuvan sisältämä liike näyttää paikoin omituisen luonnottomalta, ikäänkuin jokin infernaalinen liikekompensointi- tai kuvanparannustoiminto olisi jäänyt kytkemättä pois päältä. Ehkä onkin, mutta kamerassa, ei tykissä.

Ekstroissa kooste ohjaajan ja Jennifer Jason Leigh'n haastattelupätkistä (13 min.) ja kaksi traileria. Kooste on tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Noah Baumbach
Pääosissa: Nicole Kidman Jennifer Jason Leigh Jack Black John Turturro
Tarina: Noah Baumbach
Kuvaus: Harris Savides

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 89 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
Anamorfinen 1.78*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 206997EAN: 7332431029415
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään