DVD - Arvostelu

Conan the Barbarian - Collector’s Edition DVD arvostelu kansi

Conan the Barbarian - Collector’s Edition

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Sword and scorcery -genren paras elokuva, vaikka Miliuksen liki fasistinen tyyli ei edusta R.E. Howardin näkemystä. Conan ei pulp-novelleissaan ollut sileäksi bodattu jättiläinen, vaan arpikudosten koristelema teräsjänteinen barbaari.

Hollywood tulkitsi sankaria samaan tapaan kuin Tarzania 1930-luvulla. Silti myös ”väärät tulkinnat” ovat näistä populaarikulttuurin ykköshahmoista nautittavia.

Hyvä keräilijän kappale, jos ei mieti sitä, miltä äänen uudelleen masterointi kuudelle kanavalle kuulostaisi. Aiempaan letterbox-levyyn ja laajakuva-VHS:ään verrattuna erinomainen kuva.

Dokumentista (52 min.) selviää, että ohjaajiksi kaavailtiin mm. Ridley Scottia ja Alan Parkeria.

Suurin puute on Howardin sivuuttaminen. Hänen tuotannostaan ja elämästään olisi saanut mielenkiintoista ekstra-tarjontaa. Frank Frazettan ja muiden Conan-kuvitukset, 1930-luvun alkuperäisten Weird Tales -versioiden kuvitukset ja myös sarjakuvat olisivat voineet saada osansa.

Levyn ekstrojen tutkiminen vie kuitenkin yhtä paljon aikaa kuin itse leffakin. Erillisenä on mukana poistettuja kohtauksia, joista mielenkiintoisin on ohjaajan esittämä liskogrillin pitäjä. Milius ja Arnold Schawarzenegger ovat vaivautuneet omille kommenttiraidoilleen. Tehosteosio on tylsä, mutta tuotantokuvat eläväisiä. Mukana on myös trailereita. Käsikirjoittaja Oliver Stonea ja tuottaja Dino De Laurentisia haastatellaan. R1-levy. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John Milius
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Sandahl Bergman James Earl Jones Max von Sydow
Tarina: Robert E. Howard John Milius Oliver Stone Edward Summer
Kuvaus: Duke Callaghan
Musiikki: Basil Poledouris

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1981Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään