Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Terminator 2 - Judgment Day

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Viimeinen tyylipuhdas Terminator-elokuva on täysipainoinen tieteistoimintaelokuva, joka huokuu adrenaliinia, mutta ei koskaan unohda verrytellä myös aivonystyröitä. James Cameronin kuumehuuruissa kehittämä saaga on tässä vielä tiukasti mihen hyppysissä, eikä maailmanloppu ole koskaan ollut tätä käsinkosketeltavampi. Huikea siivu elokuvahistoriaa, ja itseoikeutettu mittapuu, jotta vasten jokaista tappajarobotteja tai kukkoilevia tietokoneita sisältävää elokuvaa verrataan.

Lukuisten katselukertojen jälkeen tarinan osaa jo sulavasti ulkoa - ja onpa elokuvan kuvakäsikirjoituskin tullut luettua suurennuslasin kanssa läpi - mutta yhä edelleen elokuvan lumo on tallella. Lumoa ruokittiin jo taannoin uudella 16 minuuttia pidemmällä leikkauksella ja nyt käsillä on laitos, joka kaataa bensaa liekkeihin tarjoilemalla sekä tämän että aiemman teatteriversion kauan odotetussa teräväpiirtomuodossa.

Pidennetty versio (153 min.) on ehdottomasti näkemisen arvoinen laajennus alkuperäiseen (137 min.) vaikkei se muutakaan Arskaa karatekaksi tai Sarahia kyborgiksi. Lisätyt kohtaukset tuovat paitsi mukavasti lisäväriä (mm. näyttämällä enemmän Terminatorin ja Johnin vuorovaikutusta) myös aidosti selkeyttävät tapahtumia (huomattavimmin Johnin kyky erottaa äitinsä ja naamioitunut T-1000 loppuyhteenotossa). Sen sijaan uusin vielä 3 minuutilla jatkettu versio (156 min.) tarjoaa vain kaksi lisäkohtausta, joista jälkimmäinen jätettiin aikoinaan pois elokuvasta erittäin hyvällä syyllä. Viimeiseen versioon pääsee käsiksi syöttämällä tuomiopäivän koodin 82997 sille varattuun kohtaan.

Luonnollinen ja virheettömän levollinen kuva pitää tasavarmasti kuosinsa ja tarjoilee enemmän yksityiskohtia kuin yksikään DVD-julkaisu aiemmin. Teräväpiirtokuvan aatelia tämä ei kuitenkaan ole, sillä jälki jää kauttaaltaan hivenen kalvomaiseksi ja paikoin mustantasokin aavistuksen hailakaksi. Häviötön DTS HD Master Audio -ääniraita virittää tilakuvaltaan jäsentyneen ja uskottavan iskukuntoisen äänimaailman, joka toistaa dialogin puhtaasti, Brad Fidelin uhkaavan musiikin tyylikkäästi ja pistää olohuoneen päreiksi heti ensimmäisen tiukan paikan tullen.

Ekstroissa kaksi erinomaista kommenttiraitaa, joista ensimmäisellä mukana on kattava läpileikkaus tuotannossa mukana olleita henkilöitä yhteenleikattuna ja jälkimmäisellä ohjaajaa ja käsikirjoittaja William Wisher. Molemmat kommenttiraidat tarjoavat runsaasti mielenkiintoisia tiedonjyviä elokuvan synnystä, mutta jälkimmäinen raita tarjoaa leppoisamman ja yhtenäisemmän kuuntelukokemuksen. Ohjaajan kommenttien parasta antia on kuulla miten lukuisat Old Skool -hengessä ilman tietokoneita tehdyt stuntit saatiin luotua - erityisesti sirunpoistokohtaus, jossa käytettiin Linda Hamiltonin kaksoissiskoa tipauttaa leuan.

Mukana on myös useampia linkitettyjä tai kuva-kuvassa-tyypisiä toimintoja, joiden myötä elokuvan katsomisen yhteydessä voi pelata pelejä ja perehtyä myös elokuvan tuotantoon, käsikirjoitukseen ja kuvakäsikirjoitukseen. Lisäksi tarjolla on kaksi poistettua kohtausta kommentein (HD 3 min.), teaseri (HD), kaksi traileria (HD), SE-version mainos (HD) ja T2 THX -traileri (HD). Valikoiden toimintalogiikka jättää toivomisen varaa, joten pieni vinkki on paikallaan: kuva-kuvassa toimintojen aktivoinnin kanssa tuskastelevan kannattaa muistaa paina lopuksi "Interactivity Modes"-valikon ylintä "Activate Interactive Mode" -piilonappia. BD-Live lisää vielä sokeriksi pohjalle muutaman klippin ja tilpehööriä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: James Cameron
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Linda Hamilton Robert Patrick Michael Biehn
Tarina: James Cameron William Wisher Jr.
Kuvaus: Adam Greenberg
Musiikki: Brad Fiedel

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1991Kesto: 137+16+3 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 6.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 97399EAN: 5050582612714
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään