Blu-ray - Arvostelu

Blu-ray arvostelu kansi
Blu-ray
FullHD

Jurassic Park 2: The Lost World

The Lost World: Jurassic Park 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Dinosaaren unohdettu protyyppi hypähtää kartalle kun brittipariskunnan huvipursi rantautuu väärälle paratiisisaarelle. Jälkimainingeissa seuraa sekä tiedemiesten että korporaatiomiesten retkikunnat, joista ensimmäinen saapuu ihaillakseen ja dokumentoidakseen villinä eläviä dinoja ja jälkimminen pistääkseen nämä uuden eläintarhan vetonauloiksi.

Tarina hukkaa alkuperäisen DNA:nsa, mutta tarjoilee sulavalinjaista monsteriviihdykettä, jossa T-rexille on varattu King Kongin rooli. Lisämausteena mukana on lavea kasti monenmoisia uusia ja vanhoja dinotuttavuuksia. Ihmispuolella Jeff Goldblum saa ainoan hyvän roolin kaiken jo kertaalleen kokeneenna seikkailijana, jolla on synkkien ennustusten lisäksi porukan vanhimpana myös etuoikeus parhaiden onelinereiden laukomiseen. Muiden tehtävä on pitkälti toimia syötteinä tai syötin virittäjinä.

Luonnollinen ja jäsentynyt kuva. Jälki on edellisosaa pehmempää, joten filmin rakeisuudesta ei ole nyt havaintoakaan, mutta myös osa toiston erottelevuudesta jää samalla puuttumaan. Alun tapaaminen Hammondin luona jää hyvin pehmeäksi, mutta heti saarelle päästyä jälki kohenee selvästi ja ensimmäiset lähikuvat vauvadinosta näyttävät jo oikein hyvältä. Ja jos erottelukyky onkin keskimäärin vain askeleen tai kaksi vanhaa DVD:tä terävämpää, on toisto sitä vastoin monin verroin levollisempaa. Tehostepuolella ei enää nähdä stop motion -animaatiota, vaan ainoastaan mektroniikkaa ja tietokonetehosteita. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita hoitaa tehtävänsä jälleen tehokkaasti ja puhtaasti.

Ekstrojen parasta antia edustaa erinomainen alkuperäinen making of -dokumentti (53 min.), mutta todellinen helmi on kirjailija Michael Crichtonin mielenkiintoinen haastattelu koko saagan synnystä (13 min.). Myös kaksi poistettua kohtausta puoltavat paikkansa, vaikka eivät tarinaa juuri muutakaan. Lisäksi mukana on asiallinen kaksiosainen retrospektiivi (HD 44 min.), mainoshenkinen kooste elokuvan tekemisestä (13 min.), ILM:n hupianimaatio (2 min.), efektivertailuja (21 min.), kuvagellerioita, storyboardeja (ml. alkuperäinen loppukohtaus) ja traileri. Elokuva on julakistu osana trilogiaboksia, joka sisältää Blu-ray-version lisäksi myös Digital Copy -levyn jokaisesta elokuvasta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Jeff Goldblum Julianne Moore Pete Postlethwaite Richard Attenborough
Tarina: Michael Crichton David Koepp
Kuvaus: Janusz Kaminski
Musiikki: John Williams

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1997Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 200542EAN: 5050582853469

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään