Blu-ray - Arvostelu

Blu-ray arvostelu kansi
Blu-ray
FullHD

Bond 50 – Celebrating Five Decades of Bond

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kun Bond-kuume riehuu parhaillaan hurjimmillaan Skyfall-elokuvan hyvän arvostelu- ja yleisömenestyksen siivittämänä, ei liene ihme, että koko Bond-kaanonin keräävä BD-kokoelma ehti jo loppua kaupoista. Nyt on saatu lisäerä. Suosittelen hankintaa.

Bondin 50-vuotisen elokuvataipaleen kunniaksi on sanottava, että sitkoa löytyy. Kuvaava esimerkki löytyy varuskunnista. Nuoremman poikani mukaan koko komppania kokoontuu aina maanantaisin katsomaan television Bond-uusintaa Neloselle. Näin on ollut viimeviikkoina, vaikka vuorossa ovat olleet tyylittömät ja verettömät Pierce Brosnanin tähdittämät jaksot. Bond on huonoimmillaankin kuin Uuno Turhapuro: kaikenikäiset siirtyvät hihkuen ruudun ääreen, vaikka kyseessä ei suinkaan ole tasalaatuinen saati taiteellisesti korkeatasoinen tuote edes populaarikulttuurin saralla. Viehätysvoima ylittää osiensa ja vetovoima jopa osiensa summan.

Niinpä ostin itsekin vuosia sitten komean alumiinisalkullisen Bond-seikkailuja. Uudet DVD-laitokset ylittivät kuvan ja äänen laadullaan ensimmäiset alkuajan digitaalilaitokset. Nyt päästiin sitten vastaavaan laadulliseen hyppäykseen, kun koko sarja Skyfallia lukuun ottamatta on BD-tarkkuudessa saatavilla. Skyfallille on myös oma paikka kotelossa myöhempää lisäämistä varten.

Ruodin elokuvien kuvan ja äänen laadun talven mittaan osa osalta. Nyt täytyy tyytyä ihastelemaan hienoa presentaatiota. Levyt löytyvät kompaktista kotelosta, kahdesta tyylikkäästä kirjanmuotoisesta kansiosta. Kokoelma ei ole juurikaan suurempi kuin musiikkipuolen prestiisipakkaukset. Kun formaatti taistelee lataamista vastaan, tällä on merkiitystä.

Mukana on 22 virallista Bond-elokuvaa. Lisäksi se sisältää kuusiosaisen World of Bond –dokumentin (alkukohtaukset, lelut, roistot, tytöt, paikat ja toiminta), Being Bond –haastattelut kaikilta 007-näyttelijöiltä, 11 min. bondblogeista ja katsauksen 007-designiin. Kaikkiaan dokumentteja on 88 minuuttia. Jo elokuvalevyillä on niin paljon materiaalia, että se oikeastaan kalpenee rinnalla. Todellisen kritiikin aihe tässä vaiheessa jää siihen, että kokoelmaan kannattaa tutustua teräväkyntisen seuralaisen kanssa: levyt ovat tukevan tiukasti alustoillaan. Mutta tämä sopinee 007-teemaan. Mukavaa illanviettoa onkin sitten luvassa ainakin 46 tuntia. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Sean Connery George Lazenby Roger Moore Timothy Dalton Pierce Brosnan Daniel Craig

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1962-2008Kesto: 2750 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.66-2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6438044343663

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään