Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Hobitti – viiden armeijan taistelu 3D

The Hobbit: The Battle of the Five Armies 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Vieläkään ei ole se hetki, jolloin Peter Jacksonin Hobitti-trilogian voisi katsoa kokonaisuutena, täysimääräisenä pidennettyine versioineen. Melkein huulilla kuitenkin ollaan, sillä nyt ilmestynyttä 3D-versiota seuraa jonkin ajan kuluttua kolmannen osan entended-laitos.

Välihuomiona voin kertoa, että petyin kokonaisuutena, vaikka viimeinen osa nostaa tasoa. Se ennen kaikkea osoittaa oikeaa tunnelmaa, eikä tietokonepelaaminen tule joka toisessa kohtauksessa mieleen.

Lasten satukirjana aikoinaan ilmestynyt Hobitti (tai ensimmäisen suommennoksen mukaisesti Lohikäärmevuori) ei suinkaan tarjonnut tarpeeksi painokasta sisältöä kolmen pitkän elokuvan tarpeisiin. Ja kun ei tarjonnut, on pitänyt lisätä. Tässä työssä on sitten onnistuttu kaksijakoisesti.

Hyviä puolia kolmannessa osassa on ihmeen verettömän Thorin Tammikilven (Richard Armitage) hienoinen piristyminen. Edelleen kaikkein vaikein onnistuu: Smaug oli jo aiemmin hyvin toteutettu, ja kääpiöjoukon persoonat erottuvat hyvin toisistaan.

Dol Guldurin kohtaus kuuluu kohokohtiin ja on perusteltu kaanonin kannalta. Sauronia ja sormusaaveita katsoo aina mielellään. Sarumanista ja Galadrielista puhumattakaan. Jopa Radagast alkaa tuntua onnistuneelta, toki veikeältä hahmolta.

Örkit eivät näissä karkeloissa ole tehneet Sormusten herra -trilogiaan verrattaessa juurikaan myönteistä vaikutusta. Eikä heidän vastapainonsa, imelä romantiikka ja päälleliimattu, antirasistinen, suvaitsevaisuuden symboliikka.

Kolmiulotteinen versio toimi teatterissa erinomaisesti, eikä kotiteatterissakaan ole moittimista. Siitä huolimatta valitsisin molemmissa tapauksissa 2D:n. Se vähentää kokemuksen fyysistä rasittavuutta. Onneksi molemmat versiot löytyvät kansien sisältä.

Kolmiulotteisuus syö lisäksi kapasiteettia. Elokuva on 3D:nä tallennettu kahdelle levylle, joten sohvalta on välillä noustava. Tavallaan paradoksaalisesti palataan DVD-ajan alkuun 1990-luvun lopulle, jolloin flipperi-levyt tuntuivat niin kamalan kammottavilta.

Laadukas kuva ja ääniraita kuten on kuudessa Tolkien-elokuvassa totuttu. Neljällä levyllä. Ekstroihin on tallennettu kolme dokumenttia (47 min.), kaksi traileria ja musiikkivideo. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Ian McKellen Martin Freeman Richard Armitage Orlando Bloom James Nesbitt Ken Stott
Tarina: Fran Walsh Philippa Boyens Peter Jackson Guillermo del Toro J.R.R. Tolkien (r)
Kuvaus: Andrew Leslie
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 144 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6438044404968

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (SF Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään