Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Punaisen lokakuun metsästys

The Hunt for Red October 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Die Hard -ohjaaja John McTiernanin luotsaama ensimmäinen Jack Ryan -seikkailu on upea, usein aliarvostettu kylmänsodan jännäri. Elokuvassa Sean Connery on teknologialtaan vallankumouksellisen neukkusukellusveneen kapteeni, joka lähestyy Yhdysvaltojen itärannikkoa koko puna-armeija kintereillään. Alec Baldwin puolestaan on CIA:n analyytikko, jonka tehtävä on arvata miehen aikeet ja joko avustaa diskreetisti loikkauksessa tai estää maailmanloppu ennen kuin alus ehtii ohjusten laukaisuetäisyydelle.

Tom Clancyn romaaniin perustuva tiivistunnelmainen jännäri on suurvaltaluokan kissa ja hiiri -leikkiä parhaimmillaan. Kilpavarustelun ja molemminpuolisen täystuhon pelotteen aikakaudelle sijoitettu poliittinen ja älyllinen korkeiden panosten shakki on jännittävää ja oivaltavaa seurattavaa. Samalla tämä on yksi definitiivisistä sukellusvene-elokuvista - varsinkin mitä toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan tulee.

Kuvanlaatu näytti aikoinaan DVD:lläkin sanalla sanoen vaatimattomalta, joten referenssitasosta on turha edes uneksia. HD-kuva selviää kuitenkin runsaasta filmirakeesta merkittävästi paremmin kuin vanha DVD, joten vaikka yksityiskohtia saakin välillä kaivaa on jälki nyt ilahduttavasti jäsentyneempää. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin vakaammasta kuvasta. Joissakin valoisissa otoksissa, etenkin elokuvan loppua kohden jälkeä voi luonnehtia jopa hyväksi HD-kuvaksi. Puna-armeijan kuorolla komeasti sävytetty häviötön Dolby True HD on puhdas, tunnelmallinen ja laajentaa tapahtumia hillitysti tilaan. Herkkuahan tämä on puutteistaan huolimatta.

Ekstroissa nyt ohjaajan mielenkiintoinen, joskin kovin verkkainen kommenttiraita, mainio making of -dokumentti (29 min.) ja traileri (HD). Elokuva on julkaistu sekä erikseen että osana ensimmäiset kolme elokuvaa sisältävää boksia. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John McTiernan
Pääosissa: Sean Connery Alec Baldwin Scott Glenn Sam Neill James Earl Jones Joss Ackland Tim Curry Stellan Skarsgård
Tarina: Tom Clancy Larry Ferguson Donald Stewart
Kuvaus: Jan de Bont
Musiikki: Basil Poledouris

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1989Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 96705EAN: 7332431036901

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään