DVD - Arvostelu

Pumping Iron DVD arvostelu kansi

Pumping Iron

Arnold on rautaa 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Pumping Iron eli suomeksi “Arnold on rautaa” kuuluu kahdesta syystä dokumenttielokuvan historiaan. Ensiksikin se antoi pienen vihjeen Hollywoodin toimintaelokuvakoneistolle, että moninkertainen kehonrakennuksen maailmanmestari Arnold Schwarzenegger osaa esiintyä, jos ei juurikaan näytellä. Toiseksi se esitteli suurelle yleisölle perin oudon lajin, kehonrakennuksen.

Vaikka Arnoldin jenkkeihin houkutellut Joe Weider keksi he man –käsitteen, myi painonnostolaitteita ja treeniohjelmiaan kovaa kyytiä jo 1950-luvulla, meni aika pitkään ennen kuin koko kansa huomasi, mistä oli kyse. Tämä tuntuu erikoiselta, koska nykypäivänä joka toinen tuntuu laukkaavan aamuin illoin salilla.

Dokumentaarina Pumping Iron on kuitenkin perin tylsä. Oikeastaan vain päätähden machiavellimäiset suunnitelmat kilpakumppaneiden henkisen latauksen murtamiseksi tuntuvat nousevan puuromaisesta kerronnasta. Toinen tähti Lou Ferrigno toimii kuin sähköjänis, mutta pääsee myöhemmin maistamaan menestystä Hulkina tv-sarjassa.

Loppujen lopuksi kehonrakennusta kuvataan ihaillen, mutta niin suoraan, että katsoja alkaa pitää koko harrastusta, ammatista puhumattakaan, aika lapsellisten miesten intohimona.

Jokainen voisi ymmärtää, jos mies haluaa itsestään tiukan. Harva kuitenkaan osaa pidättäytyä tässä tuloksia saavuttaessaan. Sitten pitää lisätä massaa, keinolla tai toisella. Mömmöihin ei edes vihjata, eikä harrastuksen kääntöpuolia valoteta lainkaan.

Keskitason kuva rakeutuu usein ja ääni soi kapeasti. Ekstroissa 21 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: George Butler Robert Fiore
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Lou Ferrigno
Tarina: Charles Gaines George Butler
Kuvaus: Robert Fiore
Musiikki: Michael Small

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1977Kesto: 85 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen Anamofinen 1.85**
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 108889EAN: 6416548537016

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään