Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

L.A. Confidential

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Näitä ei enää tehdä. Eikä nähdä: elokuvia, jotka vielä toisellakin katselukerralla vievät selkänahan kananlihalle ja tuottavat samanlaisen odotuksen hykerryksen kuin teinipojalle, joka tietää kohta avartavansa kokemuspohjaansa.

Kirjailija James Ellroyn maailma on paljon mustempi paikka kuin Hammett, Chandler tai Chinatown panivat meidät kuvittelemaan. Vain näennäisen viaton 1950-luvun Los Angeles elää huijareista, huumeista ja himoista. Toiminnan dynamo löytyy pääpoliisiasemalta, mutta puhdasotsainen vasta-alkaja (Guy Pearce) pystyy hyvillä poliitikontaidoillaan ja härkäpäisen vastakohtansa (Russell Crowe) avulla hajottamaan tiukkaan puristetun, läpimädän motin.

L.A. Confidential syntyi otolliseen vaiheeseen, kun Ellroy oli kirjailijana vasta nousemassa isoksi nimeksi, näyttelijäjoukkoon saatiin juuri menestyksen kynnyksellä olevia perin nälkäisiä voimia ja ohjaajalla kypsyi oma näkemys.

Elokuvan tylsintä osaa ovat toimintakohtaukset, eivätkä nekään mitenkään haukotuttavia ole. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen poliisikuvaus, Kovaotteisten miesten veroinen merkkipaalu.

Katoavaista on kuitenkin tekninen kunnia. Liki kymmenen vuotta sitten DVD-version kuva ja ääni saivat viisi tähteä, vaikka BD:n rinnalla se tuntuu kovin kohinaiselta ja epätarkalta. Ääniraidat soivat aika tunkkaisesti edelleen. DVD:n suomitekstitys jäi tallentamatta, joten ainakin yksi erä jouduttiin aikoinaan vetämään markkinoilta. Liekö sillä keräilyarvoa. Joka tapauksessa BD sisältää tekstityksen kuten pitääkin. Ekstroihin on tallennettu DVD:ltä tutut toiminnot ja hieman lisää: kommenttiraita, 104 min. dokumentit, 46 min. tv-sarjan pilotti, erillinen Jerry Goldsmithin 5.1-musiikkiraita ja viisi traileria. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Curtis Hanson
Pääosissa: Guy Pearce Russell Crowe James Cromwell Kim Basinger Kevin Spacey Danny DeVito
Tarina: James Ellroy Brian Helgeland Curtis Hanson
Kuvaus: Dante Spinotti
Musiikki: Jerry Goldsmith

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1997Kesto: 138 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 100393EAN: 7321946156990
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään