DVD - Arvostelu

The Mule DVD arvostelu kansi

The Mule

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Clint Eastwood se vaan paukuttaa laatuelokuvia kuin henkseleitä vielä vuotta vaille satavuotiaana. The Mule ei kaiken lisäksi ole kovin helppo rasti, sillä se kuvaa väkivallastaan tuttua huumekartellia, mutta intensiivisyys ja jännitys luodaan miltei täysin ilman väkivaltaa, eikä sen uhallakaan juuri mässäillä.

Tarina perustuu lehtiartikkeliin, joka kertoi huumekauppiaden lähetiksi ryhtyneestä ysikymppisestä Korean sodan veteraanista.

Huumekauppa on alusta, jolla ohjaaja kuvaa yhtä tärkeintä länsimaiden sosiologista draamaa, ikääntymistä. Seniorikansalaisen määrä ja yksinelävien määrä kasvaa kohisten. Voi vain kuvitella, mitä tapahtuu, kun toisen maailmansodan jälkeisen babyboomin kasvatit täyttävät 80 vuotta jo alle kymmenen vuoden kuluttua.

Eastwoodin hahmo on allegoria miehestä itsestään, miehestä, joka asetti omat tanssinsa ja taiteensa kaiken muun yläpuolelle. Lopulta perhe on kuitenkin tärkein. Se on vauraissa oloissa tupannut monelta unohtumaan.

Kun ihminen tulee tiettyyn ikään, sordiino nousee huulilta. Asioiden todellisuus aukeaa, ja kannattaa kuunnella, vaikka tabut ja ilmaisut eivät aina ole korrekteja.

Elokuvasta ei löydä kovin paljon muuta moitittavaa kuin sen, että asetelma tuntuu hieman samalta kuin aiemmassa Gran Torino -elokuvassa. Auto ei enää symboloi, vaan aseman on ottanut kukkien maailma. Maailman yleisin metafora toimii osaavissa käsissä kaikkea muuta kuin kliseisenä. Poliisien toimintaan on vaikea saada uutta tempoa, mutta Bradley Cooperin sympaattinen rooli pelastaa sen osin.

Silloin tällöin on hyvä kalibroida paletti ja odotukset kuvanlaadun suhteen hyvällä DVD-levyllä. Nyt 4K:n ja HD:n sijaan kanvas on SD, mutta tämä ei elokuvan tehoa juuri haittaa. Kuva on pehmeämpi kuin muilta formaateilta sopisi odottaa, mutta hieman otettaan hellittänyt erottelukyky ja miljöön multainen piirto istuu hyvin tarinaan. Jälki on myös moitteettoman vakaata, kuin myös hillityn iskevällä äänipuolella. Ekstroissa making of -dokumentti. (PS/IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Clint Eastwood
Pääosissa: Clint Eastwood Bradley Cooper Laurence Fishburne Michael Peña Dianne Wiest Andy Garcia
Tarina: Nick Schenk Sam Dolnick (artikkeli)
Kuvaus: Yves Bélanger
Musiikki: Arturo Sandoval

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112748241

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään