Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Colette

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ranskalainen maalaistyttö (Keira Knightley) nai itseään vanhemman seurapiiriplayboyn (Dominic West), jonka kanssa yhteiselo 1800-luvun Pariisissa on kuin lumimyrsky lasipallossa: ulkoapäin korea ja sisältä turbulentti.

Kirjailijapiireihin sijoittuva komea ja omintakeinen tarina on kuin periodiversio Walter Trumbon tarinasta sillä merkittävällä erotuksella, että tässä kirjoitustyön esteenä eivät ole noitavainot vaan laiskuus ja ehkä omien kykyjen rajallisuuden tunnustaminen. Tässä lahjakkaan varjokirjoittajan peitseen tarttuu vaimo, jolle uudesta urasta tulee aluksi kultainen häkki ja lopulta suorastaan elämänlanka.

Lupsakan meanderoiva kertomus maistuu paikoin muutamaa vuosisataa aikaansa tuoreemmalta, ikään kuin Lady Gagaa soittavalta uusvanhalta soittorasialta, mutta kyseessä on kuitenkin tositarina seurapiirejä ravistelleesta ranskalaiskirjailijasta Sidonie-Gabrielle Colette. Tositarinalleen ilmeisesti uskollinen elokuva hurmaa pintansa periodipatinalla ja hurjalla tarinallaan, mutta kokonaisuus jää muutaman sydämenlyönnin päähän koukuttavan elävästä elokuvasta.

Erinomainen kuva toistaa antaumuksella lavastetun periodimiljöön komeasti. Jälki on luonnollista, tyylikästä ja miellyttävän terävää. Näytelmämäinen ääniraita toistaa dialogin kuin mekaaninen soittorasia, mutta anti on hallittua. Ekstroisssa poistettuja kohtauksia (6 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Wash Westmoreland
Pääosissa: Keira Knightley Dominic West Eleanor Tomlinson Denise Gough Aiysha Hart
Tarina: Richard Glazer Rebecca Lenkiewicz Wash Westmoreland
Kuvaus: Giles Nuttgens
Musiikki: Thomas Ades

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706169001623

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään