Kino - Arvostelu

White World According to Daliborek

Svet podle Daliborka 

Holokaustin kieltäminen on epämiellyttävä tapa osoittaa mielipiteensä maailmantilasta. Menneisyyden katsominen silmästä silmään olisi ensimmäinen vaatimus tulevaisuuden näkemiselle. Euroopan kehittyvissä valtioissa kasvaa uusi kieltäjien sukupolvi. The World According to Daliborek esittelee kieltäjistä yhden, tsekkiläisen Daliborekin.

Daliborek on lammas lampaan vaatteissa. Mammanpoika, jolla aivosolut ovat vaihtuneet maihinnousukenkiin sekä löyhästi perusteltuihin mielipiteisiin. Onpa kotiolosuhteissa pientä toivomisen varaa. Äiti elää kuvitteellisessa todellisuudessa. Nainen ylläpitää useita Facebook-profiileja, päivittäen näitä nuoruusaikojensa kuvamateriaalilla.

Kotona asusteleva aikuinen poika ei joudu perustelemaan natsisympatioitaan. Äidin miesystävä taputtaa olalle. Rotukriittisyys ei ole ongelma. Daliborekin tyttöystävää ei kiinnosta mikään. Turhautuuhan sitä, kun henkinen elämä on tyhjä arpa.

Youtube täyttyy Daliborekin näennäistä angstia pursuavista videoista. Seuraajien määrä on olematon. Heavy metal -estetiikan värittämä natsipropaganda muistuttaa mustaa komediaa. Vaarallisia näistä narussavedettävistä tulee vasta oikean agitaattorin tavatessaan. Kotioloissa puuhastelu ei täytä rikoksen tunnusmerkkejä.

Kummallisissa tunnelmissa vellova dokumentti esittelee lähiöissä kasvavan vihan. Jännite näytökseen syntyy kuvausryhmän viedessä Daliborekin Auschwitzin keskitysleirimuseokierrokselle.

Elokuva esitettiin helsinkiläisillä DocPoint-festivaaleilla 2018. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Vit Klusak

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

DocPoint 2018in uusimpia

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: DocPoint 2018 
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (DocPoint 2018) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään