Uusimmat arvostelut

FingerporiFingerpori
Ohjaus Mikko Kouki
Pääosissa mm. Kari Väänänen, Jenni Kokander, Santtu Karvonen, Pirjo Lonka ja Aku Hirviniemi

Kahvipöytäkeskusteluihin osallistuminen vaatii aamun sanomalehden tarkkaa selaamista. Reilun vuosikymmenen ajan yksi aamupöytäkeskustelua ylläpitävistä voimista on ollut Fingerpori-nimeä kantava sarjakuvastrippi. Internetiä myöten käydään dialogia, kuka kulloisenkin stripin ymmärtää ja mitenkin tulkitsee.

Tämä elokuvakritiikki on kirjoitettu Fingerpori-neitseellisin käsin. Muutamaa vahinkosilmäystä ja väkisin kuultuja heittoja lukuun ottamatta, Fingerpori on tälle kirjoittajalle täysin vieras tapaus.

(Alla luettavissa oleva kritiikki on tietoisesti jätetty lyhyeksi. Pyrkimyksenä on unohtaa koettu kärsimys välittömästi.)

Lisätty perjantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
 DVD arvostelu kansi
Top Secret!Top Secret
Ohjaus Jim Abrahams, David Zucker ja Jerry Zucker
Pääosissa mm. Val Kilmer, Lucy Gutteridge, Omar Sharif. Peter Cushing, Michael Gough ja Jeremy Kemp

Amerikkalainen pop-tähti (Val Kilmer) matkaa Itä-Saksaan esiintyäkseen konsertissa, mutta päätyy pelinappulaksi sotaisaan farssiin. ZAZ-ryhmän komedia nauttii jonkinasteista kulttistatusta (pseudo)natseille irvailevana komediana, joka vyöryttää aivottomia päähänpistoja kuin Blitzkrieg panssareita. Osumaprosentti on heikko, mutta pöljäily on hellyttävää.

Lisätty keskiviikkona klo 08:00Lue koko arvostelu
Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
SabrinaKaunis Sabrina
Ohjaus Billy Wilder
Pääosissa mm. Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, William Holden, Walter Hampden ja John Williams

Autonkuljettajan tytär (Audrey Hepburn) päätyy nappulaksi rikkaan isäntäperheensä aikamiespoikien (Humphrey Bogart ja William Holden) väliseen veijarikuvioon, mutta raha ja liiketoiminta eivät mahda mitään elämänilolle ja rakkaudelle.

Tämä on yksi mustavalkoisen Hollywoodin kulmakivistä, jonka piruetit vetävät vaivatta mukaansa vaikka soittolistan jo osaisi ulkoa. Audrey Hepburn on luonnonvoima kaiken ristitulen keskellä ja Humphrey Bogart uskottava äkäpussi, jonka pokeri hajoaa palkitsevasti.

Lisätty maanantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
Näytä lisää uusia arvosteluita
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään