Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Salainen agentti 007 ja tohtori No

Dr. No 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1962Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.66*
Ääniraita: DTS HD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 64200EAN: 6438044111064

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

En­simmäi­nen suu­ren ra­han Ja­mes Bond -­fil­ma­ti­soin­ti teh­tiin Ian Fle­min­gin vuo­den 1958 ro­maa­nis­ta, jon­ka ni­men Mark­ku Lah­te­la ai­koi­naan suo­men­si haus­kas­ti ”­Toh­to­ri Ei”.

En­simmäi­nen suu­ren ra­han Ja­mes Bond -fil­ma­ti­soin­ti teh­tiin Ian Fle­min­gin vuo­den 1958 ro­maa­nis­ta, jon­ka ni­men Mark­ku Lah­te­la ai­koi­naan suo­men­si haus­kas­ti ”­Toh­to­ri Ei”. Kir­ja­sar­ja oli jat­ku­nut jo hyvän ai­kaa, kun­nes bri­tit is­kivät sel­lu­loi­dil­la kul­ta­suo­neen.
Toh­to­ri No on mu­ka­van al­keel­li­nen bond, jos­sa Sean Con­ne­ry on ani­maa­li­sim­mil­laan. Ei ih­me, että Fle­ming aluk­si puis­te­li päätään, kun hie­nos­tu­neen agen­tin roo­liin otet­tiin kar­vai­nen skot­ti.
Köm­pelön ku­vaus­tek­nii­kan ja liian il­mi­selvät trik­ki­ku­vat an­taa an­teek­si Con­ne­ryn häikäi­sevän de­byy­tin, Ur­su­la And­res­sin entréen ja Jo­seph Wi­se­ma­nin tyy­likkään kon­nan­roo­lin an­sios­ta.

Kuva & ääni

Kuva näyttää huikaisevan tarkalta, kauniin väriseltä ja ajoittain virheettömältä, jos sitä vertaa Egmontin ensimmäiseen SE DVD –versioon. Ero ei ole yhtä suuri verrattuna taannoiseen UE DVD –versioon, mutta toki teräväpiirto toistuu häiriöttömämmin. Huonot kohdat esimerkiksi Bondin ja Quarrellin maihinnousun aikana ovat edelleen kehnoja esimerkiksi taustataivaan piirtyessä liki skottiruutuisena taustalla. Kuvapinta-ala antaa lisää informaatiota alas ja oikealle SE-versioon verrattuna. Ääniraita soi tasapainoisesti, vaikka alkuperäisestä monosta on eroteltu efektiääniä takakanaviin varsinkin Crab Keyn räjähtäessä.

Ekstrat

Ekstrat vastaavat UE DVD-laitosta: yhteensä reilu sata minuuttia dokumentteja, kommenttiraita, kuvagalleria, traileri, kaksi tv-mainosta ja kuusi radiomainosta. Dokumenteista selviää muun muassa se, että juuri ohjaaja kouli ja muokkasi Conneryn Bondiksi, Andress dubattiin ja Bond-tunnarin sävelsi Monte Hellman, mutta John Barry teki lopulta historiaa sovituksellaan. Myös levy-yhtiö Islandin omistajaa Chris Blackwelliä jututetaan, sillä hän osallistui tuotantoon tuntiessaan reggaemiehenä Jamaican. (PS)
29/11/2008
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy