Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Day of the triffids

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2009Kesto: 178 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 232741EAN: 5706147299165

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ih­mis­kun­ta välttää il­mas­ton läm­pe­ne­mi­sen val­jas­ta­mal­la gee­ni­muun­nel­lut trif­fi­di-­kas­vit tuot­ta­maan öl­jyä yh­teis­kun­nan rat­tai­den pyö­rittä­mi­sek­si, mut­ta evo­luu­tio pistää tästä huo­li­mat­ta seu­raa­van pe­li­ket­jun kentäl­le.

Ih­mis­kun­ta välttää il­mas­ton läm­pe­ne­mi­sen val­jas­ta­mal­la gee­ni­muun­nel­lut trif­fi­di-kas­vit tuot­ta­maan öl­jyä yh­teis­kun­nan rat­tai­den pyö­rittä­mi­sek­si, mut­ta evo­luu­tio pistää tästä huo­li­mat­ta seu­raa­van pe­li­ket­jun kentäl­le. Ja­son Wynd­ha­min ro­maa­niin pe­rus­tu­va brit­ti­mi­ni­sar­ja toi­mii yllättävän te­hok­kaas­ti ja on­nis­tuu luo­maan mie­len­kiin­toi­sia hah­mo­ja kes­kel­le kaaos­ta.
S­ci­fi­ta­ri­nat mil­tei ai­na nou­se­vat ja kuo­le­vat lähtöa­ja­tuk­sen­sa kiin­nos­ta­vuu­den poh­jal­ta, ja tässä on löy­ty­nyt pe­rin mie­len­kiin­toi­nen me­ka­nis­mi so­kais­ta 90% maa­pal­lon väestöstä ja jättää har­vat sel­viy­tyjät miet­timään mi­ten hoi­taa tai hyö­dyntää ti­lan­ne. Sar­jan en­simmäi­nen puo­lis­ko vi­rit­te­lee hy­vin tun­nel­maa ja heit­te­lee luon­te­vas­ti ka­pu­loi­ta rat­tai­siin, eikä toi­nen­kaan puo­lis­ko ole pan­nu­kak­ku, vaik­ka jän­ni­tys lo­pah­taa­kin suh­tees­sa en­simmäi­seen. Hyvää sci­fiä.

Kuva, ääni & ekstrat

Tarkoituksellisen surkean alkukohtauksen jälkeen kuva paljastuu erinomaiseksi. Jälki on luontevaa ja miellyttävän terävää. Tietokonetehostein luotu mureneva Lontoo näyttää komealta, ja lähtökohtaisesti hieman koomiset triffiditkin asiallisen uhkaavilta. Ääniraita on pitkälti standardia televisiokamaa, mutta sellaisenaan perin toimintakelpoista. Ekstroissa mielenkiintoinen making of (34 min.). (IJ)
10/06/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy