Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

A Star Is Born

Tähti on syntynyt 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2018Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112747244

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

K­las­si­nen ta­ri­na nou­se­van ja las­ke­van täh­den ro­mans­sis­ta, jo­ka on yhtä ai­kaa pal­kit­se­van nou­su­kii­toi­nen ja kar­mai­se­van su­rul­li­nen.

K­las­si­nen ta­ri­na nou­se­van ja las­ke­van täh­den ro­mans­sis­ta, jo­ka on yhtä ai­kaa pal­kit­se­van nou­su­kii­toi­nen ja kar­mai­se­van su­rul­li­nen. Useaan ker­taan fil­ma­ti­soi­tu ta­ri­na (1937, 1954, 1976) kie­too yh­teen eri suun­tiin yh­dessä mat­kaa­vien ra­kas­ta­vais­ten ta­ri­nat, jot­ka vuo­den 1976-ver­sion ta­voin mi­ta­taan mu­siik­ki­maail­mas­sa.
Al­ku­met­reiltään läh­tien mauk­kaas­ti vuo­den 1976-ver­sio­ta ta­pai­le­va elo­ku­va aset­taa La­dy Ga­gan Bar­ba­ra St­rei­san­din roo­liin ja Brad­ley Coo­pe­rin Kris Kris­tof­fer­so­nin saap­pai­siin. Esi­ku­van­sa ta­voin ker­to­mus kaa­sut­taa pit­kin sa­maa al­ko­ho­lin ja mu­sii­kin vii­toit­ta­maa tietä, mut­ta voit­taa kat­so­jan vähä vähältä sa­la­ka­va­las­ti puo­lel­leen omil­la eväillään. La­dy Ga­ga osaa selväs­ti näy­tellä ja Brad­ley Coo­per ka­na­voi hän­kin ve­toa­vas­ti ste­reo­tyyp­pi­sen rap­piol­lis­ta, mut­ta hyvän­tah­tois­ta leh­mi­poi­kaa (vrt. Kris Kris­tof­fer­son vuo­den 1976-ver­sios­sa tai Jeff Brid­ges elo­ku­vas­sa Cra­zy Heart).
Tässä myös esi­koi­soh­jauk­sen­sa te­kevä Coo­per kip­pa­roi elo­ku­vaa osaa­van rau­hal­li­ses­ti — pai­koin vii­pyi­leväs­ti, mut­ta ai­na ai­do­no­loi­ses­ti. Alun­pe­rin oh­jaa­jan pal­lil­la pi­ti is­tua Clint Eas­twood, mut­ta Coo­pe­rin oh­jaus­tyy­li tun­tuu pait­si eas­twood­mai­sel­ta myös ta­ri­naan pe­rin osu­val­ta. La­dy Ga­gan roo­lis­sa oli alun­pe­rin määrä nähdä Beyoncé, mut­ta tältäkään osin ei nyt jää mitään ham­paan ko­loon.
U­pean läsnäo­le­va elo­ku­va näyttää nou­sun, tu­hon ja suu­ren rak­kaus­ta­ri­nan ar­ki­sen elävänä hat­ta­ra­na, jo­ka toi­mii kir­peän ma­keas­ti. Elo­ku­va pok­ka­si sekä Os­ca­rin että Gol­den Glo­ben kap­pa­lees­taan "S­hal­low", mut­ta par­haan elo­ku­van, par­haan miespääo­san ja par­haan naispääo­san pys­tit me­nivät si­vu suun.

Kuva

2.8-3.4K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva on parhaimmillaan huomiotaherättävän terävä ja HDR-väritoistoltaan öisen hehkeä. Hikikarpalot ja ihohuokoset välittyvät rosoisen filmimäisesti ja keinovalojen ilmeikkäästi valaisemana - paikoin jopa häiritsevän terävästi. Loppua kohden kuvaus löytää luonnollisempia sävyjä, mutta tällöinkin kiintymys vastavaloon säilyy. Ilmeikäs kuva.

Ääni

Hienosti läsnäoleva ääniraita toistaa Bradley Cooperin raspikurkun, Lady Gagan (kuulemma) jenkki-ärrät ja hetkessä elävän dialogin luontevasti. Musiikkinumerot istuvat sulavasti tarinaan ja soivat uskottavasti niin karaoke- kuin areena-miljöissä.

Ekstrat

Ekstroissa making of, musiikkivideoita ja poistettuja musiikkiosioita. Boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään. (IJ)
29/03/2019

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy