Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Chef

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 5051162333579

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Hy­vin pitkäl­ti täy­del­li­nen feel good -d­raa­ma ko­kis­ta, jo­ka op­pii, että elämässä tär­keimmät asiat ovat ai­kuis­ten oi­keas­ti pa­nos­ta­mi­sen ar­voi­sia.

Hy­vin pitkäl­ti täy­del­li­nen feel good -d­raa­ma ko­kis­ta (oh­jaa­jakä­si­kir­joit­ta­ja Jon Fav­reau), jo­ka op­pii, että elämässä tär­keimmät asiat ovat ai­kuis­ten oi­keas­ti pa­nos­ta­mi­sen ar­voi­sia. Isäänsä kai­paa­va pik­ku­poi­ka ja ar­ki­sen aher­ruk­sen al­le hii­pu­nut lu­paa­va kok­ki-isä op­pi­vat pal­jon toi­sis­taan ja kai­ken tar­vit­ta­van elämästä tai­pa­leel­la, jo­ka vie hie­nos­to­ra­vin­to­las­ta mai­ta hal­ko­vaan ra­vin­to­la­pa­kuun.
E­lo­ku­van kes­kiössä on Jon Fav­reau, jo­ka pääo­san näyt­te­le­mi­sen lisäk­si is­tuu myös oh­jaa­jan ja kä­si­kir­joit­ta­jan pal­leil­la. Ky­se on sil­ti myös en­samb­le-e­lo­ku­vas­ta, jos­sa si­vuo­sanäyt­te­lijöi­den ja tuot­ta­jien lis­tat ki­saa­vat pals­ta­mil­leistä, mut­ta kok­kien määrä ei tun­nu tällä ker­taa ve­sittä­neen sop­paa. Fav­reau on tässä ve­toa­va jo­ka­mies, jo­ka on on­ne­kas löytäessään ympä­riltään hie­non ryhmän ih­mi­siä ja kaik­ki on­neen kai­paa­man­sa pa­la­set.
E­lo­ku­van ta­ri­na ja hah­mot ovat löyhäs­ti ja en­nal­ta-ar­vat­ta­vas­ti luon­neh­dit­tu­ja, mut­ta ko­ko­nai­suus on tästä huo­li­mat­ta val­loit­ta­van sym­paat­ti­nen. Lup­sa­kan luo­mul­ta mais­tu­va elo­ku­va he­ris­te­lee en­dor­fii­nejä ma­ku­nys­tyröitä kiu­soit­te­le­vas­ti ti­ri­se­villä kok­kaus­jak­soil­la ja mut­kat­to­man luon­te­vil­la hah­moil­la, joi­den ede­sot­ta­muk­sis­ta on help­po naut­tia. Elo­ku­va­na tämä on tyy­li­puh­taan on­gel­ma­ton ilo­pil­le­ri.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva ja ääni. Elokuva herkuttelee tirisevillä ja tihkuvilla kokkauskuvilla, mutta onnistuu muutoinkin luomaan virkeän visuaalisen miljöön, joka laajentuu keittiöstä aina Amerikan halki roadtripillle. Ääniraita osaa vetää mukaansa hyvällä musiikin ja tehosteiden käytöllään. Ekstroissa Jon Favreaun ja kokkikonsulttina toimineen Roy Choin pätevä kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (10 min.) ja kooste elokuvan synnystä (8 min.). (IJ)
11/05/2015

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy