Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Manchester by the Sea

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: Kesto: 137 minuuttia
Julkaisija: Kuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Talk­ka­rin kel­la­ri­ko­me­roon lin­noit­tau­tu­nut mies jou­tuu ulos kuo­res­taan kun vel­jen kuo­le­ma vetää hä­net ta­kai­sin trau­mo­jen täyttämään ko­ti­kau­pun­kiin.

Talk­ka­rin kel­la­ri­ko­me­roon lin­noit­tau­tu­nut mies (Ca­sey Aff­leck) jou­tuu ulos kuo­res­taan kun vel­jen kuo­le­ma vetää hä­net ta­kai­sin trau­mo­jen täyttämään ko­ti­kau­pun­kiin.
Su­ru­mie­li­sen va­jaa­ve­toi­ses­ti käyn­nis­tyvä elo­ku­va tun­tuu aluk­si ker­taa­van ar­jen ru­tii­ne­ja ikään kuin puo­li­no­peu­del­la, yh­destä ki­vu­liaas­ta ti­lan­tees­ta toi­seen raa­hau­tuen. Ai­noas­taan pik­to­res­ki näyttämö tar­joaa tähän lien­ny­tystä. Vähä vähältä muo­dos­tu­va ko­ko­nai­suus osoit­tau­tuu kui­ten­kin us­kot­ta­vak­si pa­lak­si elämää, jon­ka hah­mois­sa on enemmän li­haa ja ver­ta kuin pa­pe­ril­la näyttäi­si.
Lop­pu­tu­lok­se­na on omin­ta­kei­sen ai­dos­ti elämää tul­kit­se­va draa­ma, jo­ka luo pik­to­res­kin miljöönsä kes­kel­le kou­kut­ta­van op­pi­tun­nin hä­peästä, tra­ge­dias­ta ja su­rus­ta — ku­ten eräs elo­ku­van näyt­te­lijöistä le­vyn ekst­rois­sa osu­vas­ti luon­neh­tii.
Sun­dan­ce-e­lo­ku­va­juh­lil­la en­si-il­tan­sa saa­nut elo­ku­va osoit­tau­tui pait­si ar­vos­te­lu­me­nes­tyk­sek­si myös me­nes­tyk­sek­si lip­pu­luu­kul­la. Elo­ku­va pal­kit­tiin myös an­sai­tus­ti par­haan al­ku­peräi­sen kä­si­kir­joi­tuk­sen ja par­haan miespääo­san Os­ca­reil­la.

Kuva, ääni & ekstrat

Tarkoituksellisen kylmäsävyisesti luonnehdittu kuva on erinomaisen terävä ja moitteettoman vakaa. Rauhallisella otteella lipuvaa kuvaa komppaa yhtä löysin rantein todellisuutta ehostava ääniraita, joka on miltei eteerinen. Ekstroissa ohjaajan ja peter ventrellan kommenttiraita, making of (16 min.) ja poistettuja kohtauksia (6 min.). (IJ)
09/06/2017

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy