Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Up in the Air

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 223998EAN: 7332431995734

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

E­lo­ku­va mie­hestä, jo­ka esit­te­lee isän yl­pey­dellä kan­ta-a­siak­kuus­kort­te­jaan ja lentää loun­ges­ta loun­geen kerä­ten vuo­sit­tain riittäväs­ti mai­le­ja päästäk­seen kuu­hun as­ti.

E­lo­ku­va mie­hestä (Geor­ge Cloo­ney), jo­ka esit­te­lee isän yl­pey­dellä kan­ta-a­siak­kuus­kort­te­jaan ja lentää loun­ges­ta loun­geen kerä­ten vuo­sit­tain riittäväs­ti mai­le­ja päästäk­seen kuu­hun as­ti. Asia­ka­sus­kol­li­suus ja pis­te­ta­so­jen tuo­ma kei­no­te­koi­nen tut­ta­val­li­suus kor­vaa­vat kestävät ih­mis­suh­teet ja oi­keat tun­teet. Näin ai­na­kin kun­nes vas­taan tu­lee sa­man­lai­nen nai­nen.
C­loo­ney te­kee sym­paat­ti­sen ja us­kot­ta­van roo­li­suo­ri­tuk­sen erään­lai­se­na kaup­pa­mat­kus­ta­ja­na, jo­ka elää jo­kai­sen tei­ni­po­jan unel­maa, mut­ta huo­maa vä­hi­tel­len mak­sa­van­sa siitä myös hin­nan. Yhtä va­kuut­ta­va on myös hie­man si­vum­mal­le jäävä Ve­ra Far­mi­ga naispääo­sas­saan, jo­ka saa ke­vyen kor­vi­ke­suh­teen vai­kut­ta­maan käytännöl­li­seltä ja kau­niil­ta asial­ta. Muut hah­mot jäävät pitkäl­ti sta­tis­teik­si, ku­ten elo­ku­van tee­maan so­pii­kin.
Ka­no­ni­soi­dun "Ju­no":n ja lois­ta­van "T­hank You for Smo­king" do­ku­lef­fan oh­jaa­ja­na kan­nuk­sen­sa an­sain­nut Ja­son Reit­man pitää kat­so­jan upeas­ti ot­tees­saan ai­dol­ta tun­tu­val­la ker­ron­nal­la ja jet­set­tiä huo­ku­val­la ku­vas­tol­laan. Sa­mal­la ta­pail­laan viiväs­ty­nyttä ai­kuis­tu­mi­ker­to­mus­ta, mut­ta lo­pul­li­nen si­net­ti jää, ku­ten elo­ku­van ni­mi­kin viit­taa, roik­ku­maan il­maan. Jo­ka ta­pauk­ses­sa ky­seessä on mie­len­kiin­toi­nen, eri­lai­nen ja kai­kes­sa pla­ti­na­la­mi­noi­dus­sa su­ru­mie­li­syy­dessään­kin kos­ket­ta­va elo­ku­va, jo­ka an­sait­see hel­pos­ti neljä täh­teä — ja lu­kuis­ten uu­del­leen­kat­se­lu­ker­to­jen jäl­keen jo­pa vii­si täh­teä.

Kuva & ääni

Rauhallisen hillitty audiovisuaalinen kokonaisuus. Paikoin valkopestyksi sävytetty kuva on kiitettävän terävä ja tyylikkään halittu. Vähäeleinen ääniraita jättää runsaasti tilaa dialogille, mutta myös musiikki löytää hyvin paikkansa.

Ekstrat

Ekstroissa hyvä ohjaaja/käsikirjoittaja Reitmanin, kuvaussuunnittelijan ja apulaisohjaajan kommenttiraita, erinomainen sarja poistettuja kohtauksia kommentein (23 min.), kooste alkutekstijakson synnystä (3 min.), hupailua kuvauksissa (1 min.), kuvaushahmotelmia (1 min.), musiikkivideo, teaseri ja traileri. Kaikki ekstrat esitetään HD-muodossa ja kommenttiraitaa lukuun ottamatta myös suomeksi tekstitettynä. (IJ)
11/08/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy