Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

North & South

North and South 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2005Kesto: 233 minuuttia
Julkaisija: BBCKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5014503169527

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (BBC) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

E­li­za­beth Gas­kel­lin ro­maa­niin pe­rus­tu­va pe­rio­did­raa­ma ker­too Etelä-Eng­lan­nin maa­seu­tui­dyl­listä poh­joi­sen teol­li­suus­kau­pun­kiin muut­ta­vas­ta per­heestä, jon­ka tytär löytää tiensä suu­ren draa­man kes­ki­pis­tee­seen.

E­li­za­beth Gas­kel­lin (mm. "C­ran­ford" ja "Wi­ves and Daugh­ters") ro­maa­niin pe­rus­tu­va pe­rio­did­raa­ma ker­too Etelä-Eng­lan­nin maa­seu­tui­dyl­listä poh­joi­sen teol­li­suus­kau­pun­kiin muut­ta­vas­ta per­heestä, jon­ka tytär löytää tiensä suu­ren draa­man kes­ki­pis­tee­seen. Työläis­ten oi­keu­det ja teh­taan kylmä­kis­koi­sen joh­ta­jan sydä­me­na­siat toi­mi­vat ta­ri­nan in­noit­ta­ji­na, mut­ta kaut­ta ran­nan kal­seas­ti hah­mo­tel­lut hen­kilöt an­ta­vat kat­so­jan pitää etäi­syyttä ta­pah­tu­miin. Lop­pu­tu­lok­se­na on vir­kistävän eri­lai­nen brit­tid­raa­ma, jo­ka ei kui­ten­kaan nou­se gen­rensä par­haim­mis­toon.

Kuva & ääni

Viimeistä piirtoa myöten tyylikkäästi lavastettu periodikuva tuo tehokkaasti pöllyävän puuvillatehtaan ja köyhällistökorttelin kotikatsomoon. Tunnelmallinen ääniraita viimeistelee illuusion. Erottelukyvyltään kuva jää parhaista levyistä eikä stereoraita ymmärrettävästi levittäydy tilaan, mutta tästä huolimatta kyseessä on kelpo keskitason julkaisu.

Ekstrat

Ekstroissa kommenttiraidat jaksoille 1 ja 4, poistettuja kohtauksia, miespääosassa nähtävän Richard Armitagen haastattelu ja faktaruutuja. Minisarjan neljä jaksoa on pakattu kahdelle levylle. Kyseessä on brittijulkaisu, joten levyltä ei löydy kuin natiivitekstitys. (IJ)
20/03/2011

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy