Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
Blu-ray

Lakeview Terrace - tarkkailun alla

Lakeview Terrace 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 208374EAN: 5051160243672

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Us­kot­ta­va tril­le­ri ro­tu­ra­jat ylittä­neestä nuo­res­ta pa­ris­ta, jo­ka muut­taa hulp­peaan uu­teen ko­tiin­sa vain ha­vai­tak­seen, että naa­pu­ris­sa asus­taa it­seään maail­man­po­lii­si­na pitävä van­ha jäärä.

Us­kot­ta­va tril­le­ri ro­tu­ra­jat ylittä­neestä nuo­res­ta pa­ris­ta, jo­ka muut­taa hulp­peaan uu­teen ko­tiin­sa vain ha­vai­tak­seen, että naa­pu­ris­sa asus­taa it­seään maail­man­po­lii­si­na pitävä van­ha jäärä (Sa­muel L. Jack­son). Ystäväl­lis­mie­li­nen pysäköin­ti­huo­mau­tus muut­tuu pian so­dan­ju­lis­tuk­sek­si ro­dun vä­rittämän hul­luu­den val­la­tes­sa alaa ja löytäessä ins­pi­raa­tio­ta klas­si­sis­ta naa­pu­ruus­rii­to­jen ai­heis­ta. Ky­seessä ei sil­ti ole tyy­pil­li­nen "­naa­pu­ri hel­ve­tistä" -kau­hupätkä, vaan pi­kem­min­kin Ran­kan päivän uu­si it­senäi­nen kar­naa­tio, jos­sa kai­kis­ta hah­mois­ta voi pitää.
Näppäräs­ti ra­ken­net­tu elo­ku­va avau­tuu ar­vuu­tel­len kuin­ka pa­hak­si ja kuin­ka pian konf­lik­ti tu­lee yl­tymään, mut­ta mikä oleel­li­sem­paa, myös mi­ten tähän ti­lan­tee­seen on jou­dut­tu. Hei­kom­pi elo­ku­va, tai hei­kom­pi näyt­te­lijä­kaar­ti ei tähän oli­si pys­ty­nyt. Tässä ko­ko kas­ti vetää re­kensä, mut­ta coo­liu­den, sym­paat­ti­suu­den, har­kin­nan, mie­li­puo­li­suu­den ja jo­pa hal­vek­sit­ta­vuu­den yh­teen pus­sit­ta­va Sa­muel L. Jack­son on to­ki kiis­tat­ta tämän moot­to­ri.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on vakuuttavan tummasävyinen ja lämpimän värikylläinen, eikä toiston tarkkuuskaan jätä paljoa parantamisen varaa. Ääniraita luo pahaenteisestä musiikista ja runsaista ympäristöäänistä tehokkaan virikkeellisen äänimaailman, vaikka päähuomio onkin dialogin sävyissä. Ekstroissa ohjaajan ja naispääosaa näyttelevän Kerry Washingtonin viihdyttävä kommenttiraita, hyvä sarja poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (14 min.) ja keskinkertainen kokoelma making of -tyyppisiä koosteita (20 min.). Ekstroja ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)
17/04/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy