Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Fargo - 1. kausi

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2014Kesto: 540 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
Anamorfinen MPEG-4 AVC 1.78*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112715878

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Coe­nin vel­jes­ten tuot­ta­ma kym­me­no­sai­nen mi­ni­sar­ja ot­taa in­noi­tuk­sen­sa al­ku­peräi­seltä elo­ku­val­ta ja vetää kat­so­jan mu­kaan­sa 9 tun­nin lu­mi­sel­le vael­luk­sel­le, jo­ka tun­tuu jo­kai­sen mi­nuu­tin ajan yhtä tuo­reel­ta ja is­kevältä kuin pa­ri­tun­ti­nen esi­ku­van­sa.

Coe­nin vel­jes­ten tuot­ta­ma kym­me­no­sai­nen mi­ni­sar­ja ot­taa in­noi­tuk­sen­sa al­ku­peräi­seltä elo­ku­val­ta ja vetää kat­so­jan mu­kaan­sa 9 tun­nin lu­mi­sel­le vael­luk­sel­le, jo­ka tun­tuu jo­kai­sen mi­nuu­tin ajan yhtä tuo­reel­ta ja is­kevältä kuin pa­ri­tun­ti­nen esi­ku­van­sa. Al­ku­teks­tien mai­nos­ta­ma to­si­taus­ta on po­tas­kaa, mut­ta tästä huo­li­mat­ta sar­ja luo upean is­kevän ja to­den­tun­tui­sen ta­ri­nan pik­ku­kau­pun­gin lä­pi pyyhkäi­sevästä pa­huu­des­ta.
Pik­ku­kau­pun­gin omin­ta­keis­ta char­mia — ja sen al­le vi­ri­tet­tyä otol­lis­ta ala­ku­loi­suut­ta — hyö­dyntävä ta­ri­na on­nis­tuu kul­ti­voi­maan kou­kut­ta­van fi­lo­so­fi­sen il­ma­pii­rin, jos­sa ta­ri­nan yli­luon­nol­li­suut­ta lä­hes­tyvä pa­his (Bil­ly Bob Thorn­ton) ja tämän imuun jou­tu­nut ta­vis (Mar­tin Free­man) tun­tu­vat elä­viltä ja synkän ker­to­muk­sen as­teit­tai­nen es­ka­loi­tu­mi­nen us­kot­ta­val­ta. Hil­lit­ty, hal­lit­tu ja lä­peensä kou­kut­ta­van oma­laa­tui­nen jännä­ri.
Sar­jan toi­nen kau­si ei tu­le jat­ka­maan tämän kau­den ta­pah­tu­mis­ta, vaan sar­jan luo­ja Noah Haw­ley ha­luaa suun­nat­ta kat­seen­sa uu­siin hah­moi­hin ja uu­sin ta­ri­noi­hin. Hu­hu­jen mu­kaan toi­nen kau­si saat­taa kui­ten­kin ai­na­kin si­vu­ta tässä mai­nit­tu­ja vuo­den 1979 ta­pah­tu­mia Sioux Ci­tyssä.

Kuva & ääni

Vähäeleinen ja sopivan pahaenteisesti soljuva ääniraita kruunaa lumen ja jään virittämän miljöön. Taitaen loihdittu audiovisuaalinen kuosi on kunniaksi TV-sarjalle, eikä häpeäisi elokuvien kilpasarjassakaan. Muutama lumipyryssä kuvattu otos näyttää keinotekoiselta, mutta muutoin anti on komeaa katsottavaa.

Ekstrat

Ekstroissa tekijöiden kommenttiraidat valikoiduille jaksoille (mukana sarjan luoja Noah Hawley ja vuorokerroin Billy Bob Thornton tai Allison Tolman), hyvä making of (27 min.), kooste kuvauspaikoista (16 min.) ja poistettuja kohtauksia (n. 26 min.). (IJ)
13/11/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy